Aferistų laimikis – įspūdingas

Išsigandusi, kad gali būti apkaltinta netikrų pinigų platinimu, pensininkė vadybininku ir policijos pareigūnu apsimetusiems sukčiams atidavė beveik 15 tūkst. eurų. Įtariama, kad moteris buvo sekama.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 1:31 PM

Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, gyvenanti 78 metų Leokadija šio antradienio, ko gero, nepamirš visą likusį gyvenimą. Ji tapo itin gudrių sukčių auka ir pati įteikė jiems į rankas visas namuose laikomas santaupas.

Pirmojo skambučio iš nusikaltėlių garbaus amžiaus moteris sulaukė maždaug 12 val. 30 min.

Į jos laidinį telefoną paskambinęs vyras prisistatė vadybininku ir pareiškė, kad Leokadija neseniai apsipirko parduotuvėje ir atsiskaitė netikra kupiūra.

„Manome, kad padirbtų eurų jūs galite turėti daugiau“, – moterį gąsdino sukčius ir pareiškė, kad netrukus pas ją atvyks policijos pareigūnas, kuriam ji turi pateikti patikrinti visus namuose laikomus pinigus.

Kad istorija atrodytų įtikinamesnė, sukčius pensininkei nurodė ir pas ją važiuosiančio pareigūno asmens duomenis: „Atvyks Dainius Bernotas.“

Sukčiaus ilgai laukti nereikėjo. Maždaug po 15 minučių suzvimbė Leokadijos durų skambutis.

Už jų stovėjęs vyriškis prisistatė tokiu pat vardu ir pavarde, kuriuos buvo nurodęs apsimetėlis vadybininkas, ir suglumusiai pensininkei prieš nosį pakišo ir savo vardu išduotą policininko pažymėjimą.

Neabejojama, jog pažymėjimas buvo suklastotas, bet tikrų policininkų dokumentų niekada nemačiusi moteris apie tai net neįtarė ir neabejojo, kad prieš ją stovi tikras pareigūnas.

Ji pakvietė atvykėlį į vidų, o pati nuėjo į kambarį ir iš jo atnešė visas savo santaupas – 14 500 eurų.

„Kupiūrų buvo įvairių – ir po 50, ir po 200 eurų“, – vėliau tikriems pareigūnams papasakojo nukentėjusioji.

Gavęs pinigus tariamas D.Bernotas mandagiai padėkojo ir, pažadėjęs juos po patikrinimo grąžinti, spruko pro duris.

Kad buvo apgauta, Leokadija suprato tik po kiek laiko. Ji kreipėsi į policiją, dėl sukčiavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vakar sukčiai dar nebuvo nustatyti, tačiau įvykį tiriantys pareigūnai įtaria, kad nusikaltėliai savo auką buvo nusižiūrėję anksčiau ir kurį laiką ją sekė.

Jie žinojo, ne tik kokioje parduotuvėje moteris apsiperka, bet ir tai, kad ji visas savo santaupas laiko ne banke, o namie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.