Buvusiam Tauragės prokurorui – dar viena bloga iš teismo

Už tai, kad girtas sėdo prie vairo, Tauragės prokuroras Eduardas Builisovas jau neteko pareigų, o dabar dar ir stojo prieš teismą. Jam iškelta baudžiamoji byla.

Tauragiškis E.Builisovas pripažino savo kaltę, atsiprašė šeimos ir kolegų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Tauragiškis E.Builisovas pripažino savo kaltę, atsiprašė šeimos ir kolegų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 8:01 PM

Klaipėdos teisme savo kaltę visiškai pripažinęs, atsiprašęs dėl negarbingo poelgio ir dėl to besigailintis 53 metų tauragiškis prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal laidavimą perduoti žmonai.

Incidentas Tauragėje, Vytauto gatvėje, nutiko šių metų sausio 15 dieną apie 17 val.

Policijos pareigūnai pastebėjo įtartinai vairuojantį asmenį ir jį sustabdė. Prie „Peugeot“ vairo sėdėjęs E.Builisovas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,74 promilės.

Tauragės ligoninėje atlikus kraujo tyrimą šis skaičius šoktelėjo iki 2,04.

„Tą dieną baigęs darbą užėjau pas pažįstamą pasikalbėti dėl baldų gamybos. Jis pasiūlė kavos ir brendžio. Nesijaučiau apsvaigęs, tad sėdau į mašiną, o pamatęs iš prokuratūros einančią kolegę pasiūliau parvežti ją namo.

Pavažiavęs gal 300 metrų išvydau automobilį su švyturėliais ir įsukęs į aikštelę sustojau“, – teisme pasakojo E.Builisovas.

Jis tikino, kad problemų dėl alkoholio anksčiau nekildavo, Kelių eismo taisyklių nepažeidinėjo. Vairuoja jau daugiau kaip 30 metų – per tą laiką vienintelį kartą buvo baustas už sustojimą neleistinoje vietoje.

E.Builisovo darbo stažas – 36 metai. Prokuratūroje jis dirbo 18 metų, jokių nuobaudų neturėjo. Dabar buvęs prokuroras užsiregistravęs Užimtumo tarnyboje.

Byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Prokuroras neprieštaravo, kad E.Builisovas būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal laidavimą perduotas žmonai dvejiems metams sumokėjus 1000 eurų užstatą. Jam taip pat turėtų būti uždrausta dvejus metus vairuoti, tektų sumokėti 500 eurų į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą, o automobilis turėtų būti konfiskuotas.

„Nuoširdžiai gailiuosi dėl savo poelgio, pasielgiau mažvaikiškai, padariau išvadas. Man labai gėda prieš šeimą ir kolegas.

Jau esu nubaustas – atleistas iš darbo, prašyčiau teismo skirti švelnesnę bausmę“, – gavęs paskutinį žodį sakė teisiamasis.

Buvęs pagrindinis šeimos maitintojas dar neatsiskaitė su banku už paimtą paskolą, išlaiko studijuojančią dukterį.

Teisiamojo sutuoktinė sakė, kad jis kaip tikras tėvas išaugino jos dukterį iš pirmosios santuokos – baigusi mokslus ji tapo teisininke.

Moteris aiškino, jog šeimai būtų labai sudėtinga verstis be automobilio: vyras iki incidento kas dieną važiuodavo lankyti savo senyvos motinos, kuri nebeišeina iš namų. Dabar vyrą vežioja ji.

Savo sprendimą teismas skelbs po dviejų savaičių.

Nutarta, kad pažemino prokuroro vardą

Baigus tarnybinį patikrinimą vasario pradžioje generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pasirašė įsakymą, kuriuo E.Builisovą atleido iš pareigų.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad girtas sėdęs prie vairo jis pažemino prokuroro vardą, sulaužė duotą priesaiką, pažeidė Lietuvos prokuratūros įstatymą ir Prokurorų etikos kodekse nurodytus pagrindinius profesinės veiklos principus.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės, baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.