Du girti 16-mečiai Marijampolės r. sumušė globos namų direktorių

Du neblaivūs šešiolikmečiai globos namų auklėtiniai atsidūrė areštinėje po to, kai sumušė globos namų direktorių, akmenimis išdaužė jo mašinos langus ir bandė apgadinti policijos automobilį.

Avikilų globos namų kaimelyje atskiruose šeimynų nameliuose gyvena 24 nepilnamečiai globotiniai.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Avikilų globos namų kaimelyje atskiruose šeimynų nameliuose gyvena 24 nepilnamečiai globotiniai.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 7:28 AM

Netoli Marijampolės, Avikilų kaime, esančių globos namų direktoriumi septyniolika metų dirbantis 63 metų Vytautas Šulinskas tokį nuožmų vaikų išpuolį patyrė pirmą kartą. „Bet aš nepykstu. Man jų gaila“, – sakė vyras.

Trečiadienį po pietų direktoriui buvo pranešta, kad netoli esančioje geležinkelio stotelėje mušasi globotiniai.

„Aš iš karto sėdau į tarnybinį automobilį, net nespėjau paskambinti socialinei darbuotojai. Stotelėje radau du mūsų berniukus ir keturias mergaites.

Mušėsi abu berniukai.

Išlipau iš mašinos rankoje laikydamas telefoną. Nespėjau nieko pasakyti, kai 16-metis mane sugriebė. Susistumdėme.

Jis trenkė man į veidą, į kitas kūno vietas. Mano telefonas nukrito ant žemės.

Šešiolikmetis už mane didesnis ir tvirtesnio sudėjimo. Buvo justi, kad jis neblaivus“, – pasakojo V.Šulinskas.

Direktorius teigė, kad jam šis užpuolimas buvo labai netikėtas.

„Niekada nepagalvojau, kad savi vaikai gali taip pasielgti. Paskambinau pagalbos telefonu, iškviečiau policiją. Kai policijos pareigūnai pradėjo registruoti įvykį, šešiolikmetis vėl puolė mane, o dvi mergaitės tuo metu akmenimis apmėtė mano ir policijos automobilį.

Pareigūnų mašinos langai, matyt, tvirtesni, jie atsilaikė, o mano mašinos išdužo šoninis ir galinis stiklai. Nuostolis – apie 1000 eurų“, – sakė globos namų direktorius.

Aršiausius du nepilnamečius pareigūnai išgabeno į areštinę. Šešiolikmečiui buvo nustatytas beveik vidutinis girtumas (1,47 prom.), o jo bendraamžei – lengvas (1,13 prom.).

V.Šulinskas į „Lietuvos ryto“ klausimą, ar tikisi globotinių atsiprašymo, atsakė kiek patylėjęs: „Vyrukas gal ir atsiprašys. Šiaip jis nuoširdus, su juo iki šiol gražiai bendraudavome. O mergaitė – nemanau.“

Pastaruoju metu Avikilų globos namų kaimelyje atskiruose šeimynų nameliuose gyvena 24 globotiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.