Nuteistas juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo organizatorius – ilgus metus praleis už grotų

Trečiadienį Panevėžyje griežtą nuosprendį išgirdo 29 metų Kauno rajono gyventojas M.K. Teismas jį pripažino kaltu organizavus juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą ir ją apiplėšus veikiant organizuotoje grupėje. 

Teismas vyrą pripažino kaltu organizavus juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą ir ją apiplėšus veikiant organizuotoje grupėje<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Teismas vyrą pripažino kaltu organizavus juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą ir ją apiplėšus veikiant organizuotoje grupėje<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 2:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2019, 2:17 PM

Kaip informavo Lietuvos Respublikos prokuratūra, jo bendrininkai nuosprendį išgirdo dar 2017 metų vasarą.

Pačiame Panevėžio centre, Respublikos gatvėje įsikūręs juvelyrinių dirbinių salonas buvo apiplėštas 2016 metų vasario 24 dieną. Šiek tiek po 15 val. į saloną įėjo trys medicininėmis kaukėmis veidus prisidengę plėšikai. Vienas jų pagrasino šaunamuoju ginklu pardavėjai ir ją sugriebęs laikė, o kiti atsineštais plaktukais ėmė daužyti vitrinas ir krautis į maišus juvelyrinius dirbinius. Jau po kelių minučių visi trys nusikaltėliai spruko pro duris.

Vėliau buvo nustatyta, kad plėšikų grobiu tapo 230 sidabro gaminių: grandinėlių, žiedų, apyrankių. Jie parduotuvei taip pat padarė 1 tūkst. 330 eurų nuostolį sudaužydami stiklines vitrinas. Iš viso per plėšikų ataką salono savininkai patyrė 6 tūkst. 300 eurų nuostolį.

Šio įžūlaus nusikaltimo liudininke tapo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jolita Pocienė. Tuo metu atostogavusi pareigūnė, eidama į kitoje gatvės pusėje esantį knygyną, pastebėjo juvelyriniame salone siautėjančius plėšikus.

Po akimirkos jie jau spruko lauk iš salono, o prokurorė ėmė plėšikus vytis, paskambino policijai. Moteris įsidėmėjo, kuria kryptimi nusikaltėliai pabėgo, kur numetė veidus dengusias kaukes, pirštines ir apie tai pranešė į nusikaltimo vietą atskubėjusiems policijos pareigūnams.

Dėl šio apiplėšimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis.

2017 metų birželį teismas dėl plėšimo organizuotoje grupėje, panaudojant šaunamąjį ginklą, kaltais pripažino 34 metų birštonietį J.Z., 26 metų kaunietį R.B., 29 metų Prienų gyventoją R.J. ir jo bendraamžį A.N. iš Kauno.

Pastarajam, subendrinus su anksčiau paskirta ir neatlikta bausme, skirta 6,5 metų nelaisvės. J.Z., R.B. ir R. . į pataisos namus teismas pasiuntė 5 metams.

Kartu su jais kaip padėjėjas nuteistas 33 metų panevėžietis D.K., vežiojęs plėšikus po Panevėžį. Jam skirta 2,5 metų nelaisvės. Visi jie anksčiau jau buvo teisti nuo 2 iki 7 kartų.

Dar vieno įtariamojo, kauniečio M.K. atžvilgiu, ikiteisminis tyrimas buvo išskirtas į atskirą, nes jis pasislėpė. Paskelbus tarptautinę vyro paiešką paaiškėjo, kad jis dėl užsienyje padarytų nusikaltimų sulaikytas, o vėliau nuteistas ir atsidūręs Austrijos kalėjime.

Grąžintas į Lietuvą baigti atlikti bausmę, M.K. dabar buvo teisiamas ir už juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą Panevėžyje. Teismas konstatavo, kad byloje neginčijamai nustatyta kaltinamojo kaltė. Apiplėšimą jis kartu su bendrininkais įvykdė organizuotoje grupėje, kartu su A.N. buvo nusikaltimo organizatoriai.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai kovo 6 dieną M K. pripažino kaltu ir, subendrinus su anksčiau skirtomis ir neatliktomis bausmėmis, skyrė jam 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.