Girtą prie BMW vairo sėdusią ilgametę teisėją nuo bausmės išgelbėjo duktė

Pusantrų metų prarado teisę vairuoti ir turės sumokėti 4 tūkstančius eurų į valstybės biudžetą. Tokios bausmės už tai, kad vairavo girta, sulaukė buvusi Panevėžio teisėja 57 metų Gražina Kazilionienė.

Panevėžietė G.Kazilionienė prarado teisėjos darbą ir valstybinę pensiją.<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžietė G.Kazilionienė prarado teisėjos darbą ir valstybinę pensiją.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 5:25 PM

Ilgametę teisėją nuo baudžiamojo persekiojimo išgelbėjo dukters laidavimas. Bet ji neišvengė kitų skaudžių pasekmių – prarado ir darbą, ir valstybinę pensiją.

Kadangi moteris vairavo ne savo mašiną, jai teks sumokėti į valstybės biudžetą automobilio rinkos vertę – 4 tūkstančius eurų.

G.Kazilionienė buvo sučiupta per pernai Visų Šventųjų dieną vykusį policijos reidą. 2018 metų lapkričio 1-ąją per pietus pareigūnai sustabdė teisėjos vairuojamą automobilį BMW 530.

Įtartinai vairavusi panevėžietė į alkoholio matuoklį pripūtė 1,85 promilės. Tai laikoma vidutiniu girtumu, už kurį Baudžiamajame kodekse numatyta atsakomybė. Kitą dieną teisėja nepasirodė darbe – pranešė, kad lankosi pas gydytojus.

Panevėžio teismo rūmų vadovai kreipėsi į Teisėjų tarybą ir Panevėžio apygardos teismo pirmininką, kad būtų imtasi skubių veiksmų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sustabdė teisėjos įgaliojimus, o lapkričio viduryje G.Kazilionienė buvo atleista iš darbo dėl teisėjo vardo pažeminimo.

Tokiai bausmei pritarė ir Teisėjų taryba.

G.Kazilionienė visiškai pripažino kaltę ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme. Ji paprašė atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Teisėjų kolegija bylą išnagrinėjo per vieną posėdį, ji buvo tirta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimo tvarką. Buvusi teisėja sakė, kad tądien vairavo, nes jautėsi blaivi.

G.Kazilionienė neslėpė, kad išvakarėse šventė gimtadienį, – pasisėdėjimas užtruko iki paryčių. Teisiamoji sakė, kad tądien važiavo į kapines.

„Nemaniau, kad negaliu vairuoti. Teisėjo statusas leidžia atsisakyti patikros, bet atsakomybės nevengiau, buvau tikra, kad esu blaivi“, – žurnalistui teisme sakė G.Kazilionienė.

Daugiau kaip du dešimtmečius teisėja dirbusi G.Kazilionienė tikino svarstanti galimybę kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą: „Daug metų tai buvo laikoma tik pažeidimu, o baudžiamoji atsakomybė taikoma nuo praėjusių metų pradžios.“

G.Kazilionienė sakė, kad prie vairo girti įkliuvę policijos pareigūnai po kelerių metų atgauna teisę į uždirbtą pareigūno pensiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.