Nusikaltėlių gauja siautėjo Klaipėdoje: apdaužė beveik 40 automobilių

Klaipėdoje nepilnamečiai chuliganai apgadino beveik keturiasdešimt automobilių. Nusikaltėlių gauja savaitgalį siautėjo pietinėje uostamiesčio dalyje.

Paaugliai apgadino keliasdešimt Varpų ir Smiltelės gatvėse stovėjusių automobilių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Paaugliai apgadino keliasdešimt Varpų ir Smiltelės gatvėse stovėjusių automobilių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 8:22 AM

Pirmiausia į policiją kreipėsi Varpų gatvėje gyvenanti 36 metų moteris. Klaipėdietė nurodė, kad buvo išdaužtas jos automobilio „Audi“ priekinių durelių stiklas, ir patirtą žalą įvertino puse tūkstančio eurų.

Moteris teigė pastebėjusi, kad paaugliai niokojo ne tik jos, bet ir kitų žmonių automobilius, sustatytus šalia gyvenamųjų namų. Aptikta ne tik išdaužytų stiklų, bet ir nulaužtų ar apgadintų veidrodėlių.

Daužė, bet nevogė

Sulaukę dar vieno skambučio apie niekdarius policijos pareigūnai netrukus nuvyko į įvykio vietą ir pagal nukentėjusiojo parodymus netrukus sulaikė įtariamuosius – du penkiolikos ir vieną keturiolikos metų paauglius.

Jie stoviniavo šalia gyvenamojo rajono esančiame parke. Išvydęs policininkus vienas jų bandė sprukti, tačiau nepavyko.

Apklausiami paaugliai negalėjo paaiškinti savo nederamo elgesio priežasčių. Keliaudami Varpų ir Smiltelės gatvėmis jie niokojo automobilius, bet išdaužę durelių stiklus nieko nevogė – mašinų savininkai teigė nepasigedę jose buvusių savo daiktų.

Pagrobė piniginę

Tiriant šiuos nusikaltimus paaiškėjo ir vienas tos dienos apiplėšimas.

Apie vienuoliktą valandą dienos nepažįstami jaunuoliai priėjo prie septyniolikmetės, kuri laukė autobuso Herkaus Manto stotelėje. Vienas jų staiga įkišo ranką į merginos striukės kišenę, čiupo ten buvusią piniginę ir pabėgo.

Septyniolikmetė nesutriko ir puolė vytis vagišių. Kai ji visiškai priartėjo, vienas jų išsitraukė iš kišenės peilį, pamojavo juo priešais merginą, o tuomet švystelėjo jos pusėn piniginę.

Nukentėjusios teigimu, piniginėje nebebuvo 15 eurų ir mėnesinio autobuso bilieto.

Apžiūrint trijų sulaikytųjų dėl turto sugadinimo daiktus vieno jų kuprinėje rastas peilis. Spėjama, kad tai tas pats įrankis, kuriuo buvo grasinta merginai.

Jaučiasi labai drąsiai

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų, tačiau nepilnamečiai jaučiasi drąsiai, nes dėl jauno amžiaus jų nuteisti negalima.

Vienas iš trijulės – Klaipėdos vaikų globos namų auklėtinis – gerai žinomas pareigūnams. Už įvairius nusikaltimus jis nemažai laiko praleidžia socializacijos centre.

Kai šis jaunuolis grįžta į Klaipėdą, mieste prasideda tam tikrų nusikaltimų virtinė. Anksčiau jis gatvėse užpuldinėjo senyvas moteris ir grobė jų rankines. Dabar užkliuvo automobiliai.

Apklausiamas tyrėjos paauglys tiesiai šviesiai rėžė, kad jam niekas nieko nepadarys, o ištrūkęs į laisvę jis esą vėl elgsis kaip panorės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.