Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Švenčionių r. gimnazijoje mažametes galimai tvirkinusio darbuotojo

Praėjusią savaitę Švenčionių rajone esančią Pabradės „Ryto“ gimnaziją sukrėtė skandalas, kai viešumą pasiekė informaciją, kad vienas iš jų darbuotojų galimai tvirkino mažametes. Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2019, 3:02 PM, atnaujinta Mar 21, 2019, 3:16 PM

Kaip naujienų portalą lrytas.lt ketvirtadienį informavo Lietuvos Respublikos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Pabradės „Ryto“ gimnazijoje mažametes galimai tvirkinusio asmens.

„Š.m. kovo 20 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirtinimo pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d. (Jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimas – red. past.).

Tyrimas pradėtas Švenčionių rajono policijos komisariate gavus vienos gimnazijos vadovybės pareiškimą. Jame nurodoma, kad vienas gimnazijos darbuotojas, manoma, priekabiavo prie kelių nepilnamečių moksleivių.

Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, įtarimai niekam nepareikšti.“ – laiške rašė G.Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Kaip jau rašė naujienų portalas lrytas.lt, praėjusią savaitę Pabradės „Ryto“ gimnazijoje kilo sujudimas dėl viešumą pasiekusios informacijos, kad vienas iš darbuotojų galimai tvirkino mažametes. Sunerimę tėvai kreipėsi į prokuratūrą.

Pasak Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktorės pavaduotojos ugdymui Veslavos Verikienės, asmuo, kuris galimai tvirkino mažametes, buvo pagalbinis darbuotojas, jis mokykloje dirbo tris metus.

Šiuo metu asmuo nušalintas nuo pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.