Su Agurkinių gauja sietas kaunietis itin žiauriai nukankino katę: sutrupino kaulus

Itin žiauriu katės užmušimu kaltinamas, su Agurkinių gauja anksčiau sietas 36 metų kaunietis Arūnas Našatopovas privalės sumokėti keturženklę baudą. Kauno apygardos teismas ketvirtadienį pripažino jį kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir skyrė jam 3 tūkst. 615 eurų baudą.

Teismas paskelbė nuosprendį su Agurkinių gauja sietam kauniečiui už katės nukankinimą.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Teismas paskelbė nuosprendį su Agurkinių gauja sietam kauniečiui už katės nukankinimą.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-28 19:08

Keturiskart teisiamųjų suole jau atsidūrusiam bedarbiui iš viso reikės sumokėti 5 tūkst. 365 eurus, nes buvo priskaičiuota ir šių metų sausį kitame nuosprendyje jam skirta bauda už narkotikų laikymą.

A.Našatopovas į teisėsaugos akiratį pateko, užgesus jo šeimos augintinės Pumos gyvybei.

Per Kūčias alkoholio padauginęs ir su artimaisiais susipykęs kaunietis išėjo iš savo sugyventinės Deimantės J. tėvų buto, pagrasinęs užmušti savo namuose Baltų prospekte paliktą katę.

Po kurio laiko namo parvykusi Deimantė J. daugiabučio kieme išvydo sudaužytą, cypiantį gyvūną, o laiptinėje išvydo jo kraują.

Katei buvo sutrupinti abu žandikauliai, skilęs galvos kaulas, smarkiai pažeisti plaučiai, iš burnos bėgo kraujas.

Moteris nuvežė savo augintinę į veterinarijos kliniką, bet išgelbėti jos nepavyko.

Pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Buvo įtariama, kad katė laiptinėje buvo spardoma arba daužoma kietu buku daiktu.

Deimantė J. ikiteisminio tyrimo metu tvirtino, jog keturkoję užmušė sugyventinis. Moteris aiškino bijanti jo, nes jis priklauso Kauno Agurkinių nusikalstamam susivienijimui.

Draugė tikino ir pati sulaukianti smūgių, grasinimų nužudyti: „Mane jis smaugė, spardė, sakė, kad subadys, bet į policiją nedrįsau kreiptis“.

Tačiau teisme kaunietė pakeitė parodymus ir tvirtino, jog A.Našatopovas nekaltas dėl gyvūno žūties. Jis pats taip pat neigė skriaudęs gyvūną.

Kauno apylinkės teismas patikėjo A.Našatopovo žodžiais ir jį išteisino, tačiau aukštesnysis teismas vakar patenkino prokuroro skundą ir pripažino jį kaltu.

Kaunietis anksčiau buvo teistas už viešosios tvarkos pažeidimą, savavaldžiavimą ir narkotikų laikymą.

Agurkinių gaujai iškėlus bylą už verslininko reketą, įtarimai buvo pareikšti ir A.Našatopovui.

Tačiau Kauno apygardos teismo teisėjas Algerdas Urbšys nusikaltimą perkvalifikavo, jam ir jo bendrininkams skyręs lygtines laisvės atėmimo bausmes už savavaldžiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.