Žudiko Romo Zamolskio kerštas – skyrybos su žmona

Iš Rusijos kalėjimo į gimtinę negalintis ištrūkti žudikas Romas Zamolskis ir Lietuvoje nepageidaujama jo žmona Svetlana negaili priekaištų abiem šalims ir sugalvojo neįprastą būdą joms atkeršyti – nutarė išsiskirti.

R.Zamolskis su Svetlana susipažino 2003 metais Jekaterinburgo miesto šventėje, tačiau susituokė tik atsidūręs kalėjime. <br> Asmeninio albumo nuotr.
R.Zamolskis su Svetlana susipažino 2003 metais Jekaterinburgo miesto šventėje, tačiau susituokė tik atsidūręs kalėjime. <br> Asmeninio albumo nuotr.
R.Zamolskio ir Svetlanos vestuvės kalėjime Rusijoje įvyko 2017 metais. Prieš tai pora kartu gyveno keliolika metų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
R.Zamolskio ir Svetlanos vestuvės kalėjime Rusijoje įvyko 2017 metais. Prieš tai pora kartu gyveno keliolika metų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2019, 7:55 AM, atnaujinta Apr 23, 2019, 5:28 PM

„Mes išsiskirsime ir pamiršime vienas kitą. Aš jums ir vaikams miriau dar 2014 metais. O jūs mirėte man, jus iš manęs atėmė ir nužudė rusai. Taškas“, – iš Jekaterinburgo kalėjimo atsiųstame laiške žmonai parašė 49 metų R.Zamolskis.

15 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas lietuvis savo laiške nurodė, kad prašyti bendraamžės žmonos skyrybų yra priverstas dėl šeimai iškilusio pavojaus, kuris atsirado dėl politinių motyvų.

Pasijuto Rusijos įkaitu

„Aš pagal įstatymus tapau Rusijos įkaitu, ši šalis mane nusikalstamai apšmeižė todėl, kad nebūdamas rusas aš išdrįsau sukurti šeimą.

Rusai manęs nekenčia iki kaulų smegenų, kankina, tyčiojasi, žudo vien todėl, kad aš, būdamas kitos tautybės, sukūriau su tavimi šeimą“, – skyrybų priežastis miglotai įvardijo R.Zamolskis.

Rusiškai su daugybę klaidų žmonai ir savo dviejų mažamečių vaikų motinai laišką parašęs lietuvis teigė, kad dėl patiriamo pažeminimo jis pradėjo neapkęsti visko, kas rusiška, – net rašymas ir kalbėjimas šia kalba jam sukelia fizines kančias.

„Aš net rusų negaliu matyti, todėl, Svetlana, mes turime, privalome atsukti laiką atgal iki 2003 metų ir ne tik išsiskirti, bet ir pamiršti vienas kitą“, – rašė R.Zamolskis, kurio vestuvės kalėjime įvyko 2017 metų rugsėjį.

Skyryboms neprieštarauja

S.Zamolskienė vyro prašymui skirtis neprieštarauja, nes esą irgi yra įsitikinusi, kad visų jų nelaimių priežastis – šeima.

Esą jai neleidžiama gyventi Lietuvoje tik todėl, kad išsirinko ne tą vyrą, o Rusija netenkina R.Zamolskio prašymo sugrąžinti jį į Lietuvą, nes jo šeima gyvena Rusijoje.

„Jį išsiųstų į Lietuvą, jeigu ten būtų jo šeima.

Dabar aš su vaikais esu Rusijoje, todėl esą nėra pagrindo jo perduoti Lietuvai.

Todėl mes ir skiriamės. Nėra šeimos, pasiimkite jį“, – „Lietuvos rytui“ aiškino S.Zamolskienė.

Ragina Lietuvą pasiimti

Tai, kad Rusijos teismai nepatenkino R.Zamolskio prašymo leisti jam atlikti bausmę Lietuvoje, nes jis nėra sumokėjęs nukentėjusiam verslininkui Aleksandrui Kasjanovui priteisto milijono rublių (apie 13,6 tūkst. eurų), o Rusijos prokuratūra net nesiteikia atsakyti Lietuvai į ekstradicijos prašymą, S.Zamolskienei visiškai nesvarbu.

„Valstybė – tai didelė šeima. Pilietybė – tai šeimos dalis. Žmogus – valstybės vaikas.

Prašau Lietuvos valdžios pasiimti R.Zamolskį ir netapti budeliais. Suspėsite pasiimti jį, išgelbėsite patys save“, – kalčiausia dėl susidariusios situacijos Lietuvą vadina S.Zamolskienė.

Kerštas – bemoksliai vaikai

Žudiko žmona taip pat teigė, kad Lietuva pažeidė jos vaikų teises, nes neleido likti jai Lietuvoje, nors jos sūnus ir dukra yra Lietuvos piliečiai.

„Mano vaikai turi teisę mokytis Lietuvoje“, – aiškino S.Zamolskienė ir sugrįžusi į gimtąją Rusiją pareiškė, kad neleis vaikų į mokyklą ir mokys juos pati namuose.

Kad vaikai nelankys mokyklos Jekaterinburge, prezidentę Dalią Grybauskaitę ir Seimą esą įspėjo ir R.Zamolskis.

„Romas parašė, kad jo vaikai – Lietuvos, o ne Rusijos piliečiai, todėl Rusijoje nesimokys. Tačiau atsakymo negavo“, – kalbėjo S.Zamolskienė.

Apgauti tarnybų nepavyko

Moteris tikisi, kad skyrybos padės į Lietuvą grįžti ne tik R.Zamolskiui, bet ir jai su vaikais, nors pirmasis jos bandymas apsigyventi vyro gimtinėje ir buvo nesėkmingas.

Praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje į Kauną persikrausčiusi S.Zamolskienė manė, kad Lietuvos pilietybę neseniai įgiję jos vaikai taps jai savotišku skydu sprendžiant migracijos problemas – ji, kaip vaikų globėja, gaus prieglobstį ir galės laisvai gyventi.

Tačiau viskas pasirodė ne taip paprasta, kaip ji manė.

Paaiškėjus, kad kaip turistė paduodama prašymą Šengeno vizai gauti S.Zamolskienė nepateikė kai kurių duomenų apie save ir net neužsiminė apie planus likti Lietuvoje.

Todėl pernai lapkričio 27 dieną buvo panaikinta jos viza, o jai pačiai nurodyta palikti Lietuvą.

Lietuvoje – nepageidaujama

S.Zamolskienė sprendimą panaikinti vizą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui ir grasino iš Lietuvos neišvyksianti, tačiau Lietuvos institucijos nenusileido ir prieglobsčio jai nesuteikė.

Moteriai iki 2020 metų birželio 5 dienos uždrausta įvažiuoti į Lietuvą.

Išsigandusi, kad bus išvaryta jėga, šių metų sausį S.Zamolskienė grįžo į Rusiją ir bando šantažuoti Lietuvą laiškais ir grasinimais: „Griūva mano šeima, kažkam už tai teks atsakyti.“

Novouralsko civilinės metrikacijos skyrius Zamolskių prašymą skirtis nagrinės balandžio 23-iąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.