Policija atskleidė daugiau detalių apie pavojingo įtariamojo iš Latvijos sulaikymą

Policija sekmadienį atskleidė daugiau detalių apie pavojingo įtariamojo, per Lietuvą sprukusio iš Latvijos, sulaikymą. Aiškėja, kad vyras buvo išgėręs, taip pat policija atskleidė, koks ginklas rastas vogtame automobilyje, kurį jis vairavo.

Lietuvoje įkliuvęs įtariamasis iš Latvijos Maris Zvirgzdinšas buvo neblaivus.<br> Latvijos policijos nuotr.
Lietuvoje įkliuvęs įtariamasis iš Latvijos Maris Zvirgzdinšas buvo neblaivus.<br> Latvijos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2019, 12:48 PM

„Kovo 30 d. apie 12 val. 30 val. Trakų r., Aukštadvario mstl., sulaikytas neblaivus (0,45 prom.) Latvijos pilietis (gim. 1984 m.), įtariamas nužudymu ir atvykęs į Lietuvą vogtu automobiliu „VW Passat“.

Automobilyje rastas šautuvas „TOZ-34“. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 189 str. 1 d.

Persekiojimo metu nestipriai apgadintas tarnybinis automobilis „Škoda Octavia“, - rašoma sekmadienį išplatintame Policijos departamento pranešime.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, šeštadienį Lietuvos policija kolegų iš Latvijos prašymu surengė stambią sulaikymo operaciją, per kurią buvo sučiuptas kaimyninėje šalyje jau kurį laiką ieškotas Maris Zvirgzdinšas (gim. 1984 m.). Vyras įtariamas labai rimtais nusikaltimais, tarp kurių, kai manoma, yra ir nužudymų.

Įtariamojo nuotrauką ir perspėjimą nesiartinti prie jo Latvijos policija visuomenei platino kelias pastarąsias dienas. Buvo skelbiama, kad vyras gali būti ginkluotas, o už nusikaltimus, kuriais jis yra įtariama, gresia didesnė nei 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pasak Latvijos policijos, besislapstančio vyro gimtoji kalba yra lietuvių, bet jis tap pat supranta ir šneka rusiškai, latviškai bei čigoniškai.

Latvijoje įtariamasis buvo ieškomas net į orą pakėlus sraigtasparnį. Tačiau paieška kaimyninėje šalyje nedavė rezultatų.

Šeštadienį Latvijos policija informavo kolegas Lietuvoje, kad Maris Zvirgzdinšas nuo teisėsaugos gali sprukti per mūsų šalį.

Gavę informaciją apie bėglio vairuojamą vogtą „VW Passat“ automobilį, policijos pareigūnai patikrino vaizdo stebėjimo kameras pasienyje ir patvirtino, kad bėglys įvažiavo į Lietuvą. Gausios policijos pajėgos pradėjo vyro paiešką.

Po kiek laiko ieškomas automobilis pastebėtas Trakuose. Vyras važiavo Aukštadvario link.

Stabdomas policijos „VW Passat“ tik padidino greitį ir bandė sprukti. Prasidėjo gaudynės. Ties Aukštadvariu patekęs į akligatvį bėglys metė savo automobilį ir spruko pėsčiomis. 

Bet kaip numestas automobilis nuriedėjo nuo kalniuko ir atsitrenkė į policijos mašiną.

Sprunkantis įtariamasis netrukus buvo sulaikytas, jis nesipriešino. Vyro automobilyje rastas kovinis ginklas.

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, beveik neabejojama, kad vėliau jis bus perduotas Latvijai. Tiesa, Lietuvoje dabar jis irgi turės atsakyti už nepaklusimą pareigūnams, kovinio ginklo turėjimą bei gabenimą per valstybės sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.