Per Lietuvą sprukti bandžiusį pavojingą bėglį iš Latvijos teismas leido suimti 2 mėn.

Ukmergės teismas pirmadienį paskelbė, kad leidžia dviem mėnesiams suimti Latvijos pilietį Marį Zvirgzdinšą (gim. 1984 m.), kuris šeštadienį buvo sulaikytas Latvijos prašymu per didžiulę policijos operaciją netoli Aukštadvario.

 Ukmergės teismas pirmdienį paskelbė, kad leidžia dviem mėnesiams suimti Latvijos pilietį Marį Zvirgzdinšą.<br> Latvijos policijos nuotr.
 Ukmergės teismas pirmdienį paskelbė, kad leidžia dviem mėnesiams suimti Latvijos pilietį Marį Zvirgzdinšą.<br> Latvijos policijos nuotr.
 Nuo kalniuko nuriedėjęs įtariamojo automobilis apgadino policijos mašiną.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Nuo kalniuko nuriedėjęs įtariamojo automobilis apgadino policijos mašiną.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pėsčiomis sprunkantis latvis buvo netrukus sulaikytas.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pėsčiomis sprunkantis latvis buvo netrukus sulaikytas.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 1:54 PM, atnaujinta Apr 1, 2019, 2:20 PM

„Latvijos pilietis suimtas nuo balandžio 1-osios iki gegužės 31-os dienos“, - lrytas.lt sakė Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų atstovė Laima Matulytė.

Bėglys iš Latvijos į teismą buvo atvežtas dar sekmadienį prieš pietus. Sekmadienį išnagrinėjęs prokuratūros prašymą suimti bėglį, savo sprendimą teismas paskelbė pirmadienį.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, didžiulė šio įtariamojo sulaikymo operacija buvo surengta šeštadienį. Latvijoje jau kurį laiką ieškotas Maris Zvirgzdinšas (gim. 1984 m.) įtariamas labai rimtais nusikaltimais, tarp kurių, kaip manoma, yra ir nužudymų.

Įtariamojo nuotrauką ir perspėjimą nesiartinti prie jo Latvijos policija visuomenei platino kelias pastarąsias dienas. Buvo skelbiama, kad vyras gali būti ginkluotas, o už nusikaltimus, kuriais jis yra įtariama, gresia didesnė nei 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vairuotojai buvo raginami neimti pakeleivių, o atokių sodybų ar sodų namelių savininkai įspėti iš karto pranešti policijai, jei pastebėtų, kad buvo įsilaužta.

Pasak Latvijos policijos, besislapstančio vyro gimtoji kalba yra lietuvių, bet jis tap pat supranta ir šneka rusiškai, latviškai bei čigoniškai.

Latvijoje įtariamasis buvo ieškomas net į orą pakėlus sraigtasparnį. Tačiau paieška kaimyninėje šalyje nedavė rezultatų. Šeštadienį Latvijos policija informavo kolegas Lietuvoje, kad Maris Zvirgzdinšas nuo teisėsaugos gali sprukti per mūsų šalį.

Gavę informaciją apie bėglio vairuojamą vogtą „VW Passat“ automobilį, policijos pareigūnai patikrino vaizdo stebėjimo kameras pasienyje ir patvirtino, kad bėglys įvažiavo į Lietuvą. Gausios policijos pajėgos pradėjo vyro paiešką.

Po kiek laiko ieškomas automobilis pastebėtas Trakuose. Vyras važiavo Aukštadvario link. Stabdomas policijos „VW Passat“ tik padidino greitį ir bandė sprukti. Prasidėjo gaudynės. Ties Aukštadvariu patekęs į akligatvį bėglys metė savo automobilį ir spruko pėsčiomis.

„Kovo 30 d. apie 12 val. 30 val. Trakų r., Aukštadvario mstl., sulaikytas neblaivus (0,45 prom.) Latvijos pilietis (gim. 1984 m.), įtariamas nužudymu ir atvykęs į Lietuvą vogtu automobiliu „VW Passat“.

Automobilyje rastas šautuvas „TOZ-34“. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 189 str. 1 d. Persekiojimo metu nestipriai apgadintas tarnybinis automobilis „Škoda Octavia“, – rašoma sekmadienį išplatintame Policijos departamento pranešime.

Latviui sprunkant pėsčiomis, bet kaip numestas „VW Passat“ nuriedėjo nuo kalniuko ir atsitrenkė į policijos automobilį.

Sprunkantis įtariamasis netrukus buvo sulaikytas, jis nesipriešino.

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, beveik neabejojama, kad vėliau jis bus perduotas Latvijai. Tiesa, Lietuvoje dabar jis irgi turės atsakyti už nepaklusimą pareigūnams, kovinio ginklo turėjimą bei gabenimą per valstybės sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.