Savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti 140 žolės gaisrų

Šį savaitgalį nuo penktadienio iki sekmadienio ugniagesiai 140 kartų vyko gesinti žolės gaisrų.

Savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti 140 žolės gaisrų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti 140 žolės gaisrų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 11:21 AM, atnaujinta Apr 1, 2019, 11:25 AM

Iš viso šiemet jau kilo 660 tokių gaisrų, per juos išdegė 824 ha atvirų teritorijų, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šeštadienį Širvintų rajone esančiame Meižių kaime gesindamas liepsnojusią žolę kojas apdegė žmogus, jis buvo išvežtas į gydymo įstaigą. Šio gaisro metu išdegė 3 ha pernykštės žolės. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo medinę pirtį.

Penktadienį apie 20 val. Alytaus rajone, Skiturių kaime, pelkėje užsiliepsnojo švendrai. Per gaisrą išdegė apie 6 ha šių augalų. Po valandos toje pačioje seniūnijoje, Bambininkų kaime, pelkėje liepsnojo dar 2,5 ha švendrų.

Penktadienį ugniagesiai vyko į 22 atvirų teritorijų gaisrus, jų metu išdegė 27 ha žolės. Aštuonis kartus vykta į iškvietimus Vilniaus apskrityje, penkis – Alytaus, keturis – Šiaulių, du kartus – Utenos, po vieną – Tauragės, Marijampolės ir Kauno apskrityse.

Šeštadienį tokių iškvietimų buvo 72, išdegė 166 ha žolės. 44 kartus vykta į iškvietimus Vilniaus apskrityje, po penkis – Panevėžio ir Kauno, Utenos ir Šiaulių – po keturis, Alytaus ir Marijampolės – po tris, Tauragės ir Telšių apskrityse – po du kartus.

Sekmadienį gauti 56 iškvietimai, išdegė 75 ha žolės. 28 kartus vykta į Vilniaus apskritį, dešimt – į Kauno, po tris kartus – Alytaus, Panevėžio, Šiaulių ir Tauragės apskritis, po du – į Telšių ir Marijampolės, po vieną – į Klaipėdos ir Utenos apskritis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.