Į verslą kalinys įtraukė žmoną – narkotikus ji slėpė savo kūne

Du jau kalintys pataisos namuose vyrai vylėsi, kad prekyba narkotikais jiems suteiks finansiškai saugią ateitį. Bet vienam iš jų viskas baigėsi 25-iais metais kalėjimo, o kitas į kriminalinę kebeknę įpainiojo ir savo sutuoktinę.

Iš nenustatyto asmens vyrams turėjo būti perduotas didelis kiekis narkotinių ir dopingo medžiagų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Iš nenustatyto asmens vyrams turėjo būti perduotas didelis kiekis narkotinių ir dopingo medžiagų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2019, 2:09 PM

Kauno apygardos teismas pranešė, kad 2019 m. balandžio 3 d. buvo paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Ne kartą teisti ir šiuo metų laisvės atėmimo bausmę atliekantys E. J. ir D. Z. bei vieno iš jų sutuoktinė kaltinti tuo, kad 2017 m. veikdami organizuotoje grupėje, turėdami tikslą platinti, neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno labai didelį kiekį narkotinių ir dopingo medžiagų.

E. J. tyrimo metu kaltintas tuo, kad turėdamas tikslą neteisėtai disponuoti labai dideliais kiekiais narkotinių medžiagų, dopingo medžiagomis ir vykdyti jų platinimą, subūrė organizuotą grupę. Grupę sudarė D. Z. ir J. Z. bei dar vienas asmuo, kuris tyrimo metu nustatytas nebuvo.

Grupuotė parengė nusikalstamos veiklos planą, paskirstė užduotis ir davė konkrečius nurodymus, kad narkotinės ir dopingo medžiagos būtų įgytos ir atgabentos į Kybartų pataisos namus tolesnio jų platinimo tikslu.

 J. Z. ir D. Z. dalyvavo šios organizuotos grupės veikloje ir betarpiškai vykdė jiems pavestas užduotis.

Iš nenustatyto asmens perėmusi narkotines ir dopingo medžiagas, vykdydama E. J. ir D. Z. nurodymus, J. Z. jas į Kybartų pataisos namus atgabeno paslėpusi kūno ertmėse. Tačiau plano įgyvendinti nepavyko – apžiūrėjus moterį medžiagos buvo surastos ir išimtos.

Teismas paskyrė kaltinamiesiems bausmes atsižvelgęs į tai, kad nebuvo nustatyti organizuotos grupės požymiai, kad veikos nutrūko pasikėsinimo stadijoje. J. Z. skirta trijų metų laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams – manoma, kad bausmės tikslai šiai kaltinamajai gali būti pasiekti be realaus laisvės atėmimo.

D. Z. skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, o ją subendrinus su šiuo metu atliekama ir dar 2013 metais paskirta bausme, jam skirta galutinė trylikos metų laisvės atėmimo bausmė.

E. J. nubaustas dešimties metų laisvės atėmimo bausme. Šią bausmę subendrinus su šiuo metu atliekama bausme pagal ankstesnius nuosprendžius, jam skirta galutinė dvidešimt penkerių metų laisvės atėmimo bausmė. Be to, E. J. šiuo teismo nuosprendžiu pripažintas recidyvistu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.