Spalvingos biografijos psichiatrą įaudrino STT vizitas dėl kyšio, atvyko greitoji ir policija

 

Marijampolės psichiatras A.Jasionis įtariamas kyšininkavimu. Išvydęs STT agentus, jis suneglavo, teko kviesti greitąją pagalbą.<br> Lrytas.lt koliažas.
Marijampolės psichiatras A.Jasionis įtariamas kyšininkavimu. Išvydęs STT agentus, jis suneglavo, teko kviesti greitąją pagalbą.<br> Lrytas.lt koliažas.
Marijampolės psichiatras A.Jasionis įtariamas kyšininkavimu. Išvydęs STT agentus, jis suneglavo, teko kviesti greitąją pagalbą.<br> L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės psichiatras A.Jasionis įtariamas kyšininkavimu. Išvydęs STT agentus, jis suneglavo, teko kviesti greitąją pagalbą.<br> L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės psichiatras A.Jasionis įtariamas kyšininkavimu. Išvydęs STT agentus, jis suneglavo, teko kviesti greitąją pagalbą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Marijampolės psichiatras A.Jasionis įtariamas kyšininkavimu. Išvydęs STT agentus, jis suneglavo, teko kviesti greitąją pagalbą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 4, 2019, 9:28 AM, atnaujinta Apr 4, 2019, 1:49 PM

Kyšininkavimu įtariamas 67 metų psichiatras iš Marijampolės Arūnas Jasionis audringai reagavo į Specialiųjų tyrimų tarnybos vizitą – į polikliniką buvo iškviesta greitoji pagalba. Pareigūnus sudominęs medikas atsidūrė ligoninėje.

Ilgametis Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojas A.Jasionis sulaukė netikėtų svečių – į jo kabineto duris pasibeldė teisėsaugos pareigūnai.

Tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Valentinas Alekna naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, jog gydytojas užkluptas su įkalčiais – galimu kyšiu, gautu iš paciento. Portalo žiniomis, pareigūnų pažymėti banknotai buvo aptikti gydytojo kabinete.

Tyrėjų duomenimis, už reikalingų medicininių dokumentų parengimą Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybai A.Jasionis reikalavo 300 eurų kyšio, kurį paėmė praėjusį penktadienį.

Tą pačią dieną pas jį apsilankė korupcinius nusikaltimus narpliojantys pareigūnai.

Apie reikalaujamą kyšį jiems šiek tiek anksčiau pranešė paciento artimieji.

Vizitas smarkiai sunervino psichiatrą – jam į darbovietę teko kviesti greitąją pagalbą, kuri pristatė jį į Marijampolės ligoninę.

„Manęs tuo metu darbe nebuvo. Žinau, kad kolegai buvo iškviesta greitoji, įsikūrusi po vienu stogu su mūsų įstaiga“, – portalui pasakojo Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Mantas Čėsna.

Prie poliklinikos pastato buvo atvykę ir policijos ekipažai – jų pasirodymas galėjo būti susijęs su konfliktu, kilusiu tarp psichiatro ir jį užklupusių STT pareigūnų.

A.Jasioniui nedarbingumas paskirtas iki penktadienio, bet jis gali būti pratęstas.

Tačiau tai nesutrukdė pareikšti jam įtarimų byloje dėl galimo kyšininkavimo. Pasak prokuroro V.Aleknos, po apklausos medikui buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pareigūnai neatskleidžia, ar A.Jasionis pripažįsta savo kaltę.

Kolegos – apstulbę

„Žmonės įvairiai reaguoja į pareigūnų apsilankymą, kai kurie susinervina. Mus domina tyrimas, o greitosios, policijos galimas atvykimas nėra su juo susiję dalykai“, – pasakojo prokuroras.

Pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas M.Čėsna portalui teigė, jog kol kas nesirengiama nušalinti nuo pareigų baudžiamojon atsakomybėn patraukto psichiatro, nesvarstomas ir tarnybinio patikrinimo klausimas: „Kol kas mes nieko nežinome. Dėl patikrinimo bus galima spręsti jam sugrįžus į darbą, tada, kai galbūt turėsime daugiau žinių“.

M.Čėsnos tvirtinimu, įstaiga nėra sulaukusi iš pacientų nusiskundimų dėl A.Jasionio elgesio, savo pareigas jis atlikdavo tinkamai.

„Poliklinikai vadovauju pusę metų. Net nenujaučiau, kad jis gali būti įtariamas kyšio paėmimu. Nieko panašaus apie kolegą nesu girdėjęs, todėl pareigūnų apsilankymas labai nustebino.

Tai mums visiems buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus“, – neslėpė nuostabos M.Čėsna.

Sumušė buvusį policininką

Tiesa, už darbovietės ribų A,Jasionio pavardė buvo ne kartą nuskambėjusi.

Dar 2003 metų gegužės 31-osios naktį jis įsivėlė į konfliktą su buvusiu policininku Gintaru Oržekausku. Tuo metu A.Jasionis buvo priklausomybės ligų gydytojas ir priklausė Marijampolės miesto tarybai.

Iš vakarėlio, surengto savivaldybės kavinėje, išėjęs medikas ėmė spardyti prie parduotuves stovėjusią šiukšliadėžes, o paskui užpuolė jį tramdyti mėginusį praeivį G.Oržekauską – trenkė ranka per veidą ir sulaužė nosį.

Policijos patruliai pristatė mušeiką į nuovadą, buvo iškelta baudžiamoji byla.

Medikui ir jo aukai susitaikius tyrimas buvo nutrauktas, o savivaldybės Etikos ir procedūrų komisija pareiškė A.Jasioniui įspėjimą.

2002 metų pavasarį A.Jasionio pensinio amžiaus kaimynai policijai pasiskundė, jog patiria jo smurtą.

A.Jasionis dalyvavo politikoje po konservatorių, o vėliau – Liberalų sąjūdžio vėliavomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją