STT akiratyje – „Raseinių vandenys“: sulaikyta vadovybė ir vilnietis advokatas

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė atliekanti tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovėje „Raseinių vandenys“, kurios steigėja – Raseinių rajono savivaldybė. Antradienį atliktos kratos ir sulaikyti 5 asmenys.

S.Bartkus prieš kelerius metus buvo patekęs į skandalo dėl priedų sūkurį, bet šiltą vadovo vietą pakeitė į ne mažiau šiltą.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Bartkus prieš kelerius metus buvo patekęs į skandalo dėl priedų sūkurį, bet šiltą vadovo vietą pakeitė į ne mažiau šiltą.<br>G.Šiupario nuotr.
Tiriama galima korupcija.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Tiriama galima korupcija.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 12:26 PM, atnaujinta Apr 9, 2019, 4:57 PM

Pareigūnai dėl galimo kyšininkavimo ir svetimo turto iššvaistymo šiandien sulaikė UAB „Raseinių vandenys“ direktorių Stanislovą Bartkų, dėl galimo padėjimo iššvaistyti svetimą turtą – direktoriaus pavaduotoją strateginiam planavimui Gintautą Mikolaitį, dėl galimo kyšininkavimo – nuotekų tvarkymo inžinierių Povilą Vežbavičių.

Tiriamos aplinkybės dėl UAB „Raseinių vandenys“ neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų. Įtariama, kad bendrovės direktorius ir nuotekų tvarkymo inžinierius iš vienos privačios įmonės atstovo priėmė kyšius už tai, kad minėtai įmonei būtų sudarytos palankios sąlygos laimėti UAB „Raseinių vandenys“ viešąjį pirkimą. Dėl galimo papirkimo sulaikytas ir kyšį davęs privačios įmonės atstovas.

Be to, STT pareigūnai aiškinasi aplinkybes dėl galimai iššvaistyto UAB „Raseinių vandenys“ turto. Įtariama, kad bendrovės lėšomis buvo apmokėtos direktoriaus pavaduotojo G.Mikolaičio asmeninės išlaidos teisinėms paslaugoms. Šiandien dėl galimo padėjimo iššvaistyti svetimą turtą taip pat sulaikytas Vilniuje praktikuojantis advokatas Tadas Elzbergas.

Neoficialiomis žiniomis, STT tyrimas yra susijęs su G.Mikolaičio pernai padaryta avarija. Buvęs parlamentaras praėjusių metų lapkritį kliudė stovintį automobilį "Nissan", o liudininkams pasirodė, kad politikas ketina sprukti. Iškviesti policijos pareigūnai vyriškį rado sėdintį automobilyje "Volvo".

Raseiniškis buvo kaip reikiant "įšilęs" - alkoholio matuoklis parodė vidutinį girtumą (2,14 promilės), tad jis užsidirbo baudžiamąją bylą. Vilniaus teismas skyrė G.Mikolaičiui 3 tūkstančių eurų baudą, 2 metams atėmė teisę vairuoti, be to nutarta išieškoti valstybės naudai ir automobilio vertę siekiančią sumą - 4 tūkstančius eurų.

G.Mikolaitis į gimtuosius Raseinius grįžo pernai rudenį, kai Savivaldybėje buvo sudaryta nauja valdančioji dauguma. Į ją pateko ir socialdemokratai, o netrukus atsirado šilta vieta ir Vilniuje niekaip darbo susirasti neįstengusiam G.Mikolaičiui.

Kvietimas būtent į "Raseinių vandenų" įmonę negali būti atsitiktinis, nes ši bendrovė nuo seno laikoma vietos socialdemokratų citadele. Į ją po kilusių skandalų dėl sau išsimokamų priedų, privilegijų vadovams ir jų šeimos nariams perbėgo ir anksčiau "Raseinių šilumos ūkiui" vadovavęs S.Bartkus.

Šiandien sulaikytų ir įtariamų asmenų namuose ir darbo vietose atliktos kratos.

STT yra nustačiusi korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų ir kitų savivaldybių vandens tiekimo bendrovėse.

STT Kauno valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų UAB „Dzūkijos vandenys“, o tirtos bylos dėl korupcinių nusikaltimų UAB „Kauno vandenys“, „UAB „Šakių vandenys“ yra nagrinėjamos teisme.

STT Šiaulių valdyba tiria galimas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas UAB „Mažeikių vandenys“, dalis baudžiamųjų bylų jau išnagrinėtos teismuose. Taip pat STT Panevėžio valdybos tirtose bylose dėl korupcinių nusikaltimų teismai jau yra pripažinę kaltais UAB „Kupiškio vandenys“ ir UAB „Aukštaitijos vandenys“ buvusius vadovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste