STT sulaikyti „Raseinių vandenų“ vadovai už grotų neužsibuvo

Tyrimą dėl galimos korucijos bendrovėje „Raseinių vandenys“ pradėję ir po antradienį atliktų kratų penkis asmenis sulaikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai nusprendė nesikreipti į teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

 Sulaikytus ir dvi paras areštinėje praleidusius įtariamuosius STT pareigūnai išleido į laisvę. <br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Sulaikytus ir dvi paras areštinėje praleidusius įtariamuosius STT pareigūnai išleido į laisvę. <br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 10:35 AM

Pirmieji iš areštinės į laisvę buvo išleisti: neseniai bendrovėje „Raseinių vandenys“ generalinio direktoriaus pavaduotoju įsidarbinęs buvęs Seimo narys Gintautas Mykolaitis, šios bendrovės Nuotekų tinklų ir nuotekų valyklų tarnybos vadovas Povilas Vežbavičius, vienoje Raseinių rajono įmonėje dirbantis šiaulietis ir vilnietis teisininkas Tadas Elzbergas.

Taip pat sulaikytam bendrovės „Raseinių vandenys“ generaliniam direktoriui Stanislovui Bartkui areštinės durys atsivėrė ketvirtadienį ryte.

Visi penki į ST tinklus patekę veikėjai į laisvę išleisti pareiškus jiems įtarimus dėl korupcinių nusikaltimų ir pritaikius kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliekantys STT pareigūnai ketvirtadienį vakare kreipsis į Telšių teismą prašydami įtariamuoju tapusį S.Bartkų nušalinti nuo bendrovės „Raseinių vandenys“ generalinio direktoriaus pareigų.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimos korupcijos bendrovėje „Raseinių vandenys“ buvo pradėtas STT agentams gavus informacijos, kad šios bendrovės vadovas ir nuotekų tvarkymo inžinierius P.Vežbavičius ėmė kyšius iš vienos įmonės, kad jai būtų sudarytos palankios sąlygos laimėti rangos darbų konkursą.

Eksparlamentaras G.Mykolaitis įtariamas švaistęs darbovietės turtą – sumokėjęs savo teisines išlaidas iš įmonės lėšų. Tai G.Mykolaičiui galėjo padėti padaryti advokatas T.Elzbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.