Patikėjęs, kad gaus pelningą darbą, klaipėdietis liko apmautas: sukčių auka tampa ne pirmą kartą

Klaipėdos gyventojas tapo sukčių auka – patikėjęs, jog gaus pelningą darbą, 59 metų vyras pasiėmė iš banko 15 000 eurų paskolą ir jos neteko.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 11:33 PM

Darbo ieškojęs klaipėdietis šių metų kovo pabaigoje sulaukė kvietimo pasirašyti sutartį. Du vyrai jį įkalbėjo atvykti į Telšius – paaiškino, kad ten reikia tvarkyti dokumentus.

Kitą dieną tie patys asmenys klaipėdietį nusivežė į Plungę. Ten įkalbėtas jis iš banko pasiėmė 15 tūkst. eurų paskolą ir perdavė viską tariamiesiems įdarbintojams.

Jie tikino, kad pinigai bus grąžinti sutvarkius visus su įdarbinimu susijusius formalumus.

Plungėje susišlavę klaipėdiečio eurus ir pažadėję pranešti apie darbą aferistai dingo kaip į vandenį.

Nesulaukęs žinių iš „įdarbintojų“ jis dar bandė su jais susisiekti, bet niekas nebeatsiliepė. Supratęs, kad bendravo su sukčiais, vyras prieš keletą dienų kreipėsi į policiją. Savo pareiškime jis nurodė dviejų veikėjų, su kuriais bendravo Telšiuose ir Plungėje, vardus.

Tai dar ne visos šio klaipėdiečio bėdos – jis negali atgauti pinigų iš kaimynės, kurį jį į kitą aferą įklampino vasarį.

Patiklų vyrą moteris įkalbėjo uostamiestyje iš prekybos salonų savo vardu jai nupirkti keturis telefonus. Iš kaimyno gavusi telefonus moteris pažadėjo už juos atsiskaityti artimiausi metu, bet to nepadarė.

„Nesumokėjo už telefonus ir pinigų negrąžino“, – savo pareiškime policijai nurodė nukentėjusysis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto užvaldymo apgaule. Klaipėdos apskrities policija teigia minanti sukčiams ant kulnų.

Nukentėjusiojo kalbos apie apgaule išviliotus pinigus pareigūnams neatrodo panašios į pasakas. Pasak jų, žmonių patiklumas – beribis. Ieškomi „įdarbintojai“ dar nesulaikyti, o moterį, kuriai vyras į rankas perdavė nupirktus telefonus, nebus sunku surasti ir apklausti.

„Pasitaiko, kai net skaudžiai nukentėję nuo sukčių asmenys užkimba ant to paties kalbliuko – vėl leidžiasi su jais į kalbas, atskleidžia ne tik savo durų spynų, bet ir asmeninių banko sąskaitų kodus“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities policijos Nusikaltimo nuosavybei tyrimo valdybos vadovas Zigmas Turskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.