Teismas: buvusi Šiaulių „Rasos“ mokyklos direktorė vadovauti negrįš

Antradienį teismas netenkino buvusios Šiaulių „Rasos“ mokyklos direktorės ieškinio dėl grąžinimo į pareigas, pranešė Šiaulių apylinkės teismas.

Teismas netenkino Audronės Ispiryan ieškinio dėl grąžinimo į pareigas<br>G.Šiupario nuotr.
Teismas netenkino Audronės Ispiryan ieškinio dėl grąžinimo į pareigas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2019, 5:49 PM

Teismas netenkino buvusios direktorės Audronės Ispiryan ieškinio dėl atšaukimo iš pareigų pripažinimo neteisėtu, grąžinimo į pareigas, darbo užmokesčio už priverstines pravaikštas priteisimo, turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Šis Šiaulių apylinkės teismo sprendimas gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

2017 metų kovą tuometinei Progimnazijos direktorei Audronei Ispiryan buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, ji buvo nušalinta nuo pareigų.

2018 metų spalio 4 dieną Šiaulių miesto savivaldybės taryba (Taryba) atšaukė Audronę Ispiryan iš progimnazijos direktorės pareigų, vadovaujantis Darbo kodeksu, praradus pasitikėjimą.

Teismas nustatė, kad progimnazija yra biudžetinė įstaiga, jos savininkė yra Šiaulių miesto savivaldybė, todėl būtent Taryba turi teisę nustatyti tvarką, kuria bus pradedami ir užbaigiami darbo santykiai.

Praėjusių metų spalio pabaigoje ieškovės atžvilgiu buvo baigtas ikiteisminis tyrimas ir baudžiamoji byla perduota teismui. Šiuo metu Šiaulių apylinkės teisme vyksta baudžiamosios bylos nagrinėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.