Susigundęs gatvėje sutiktų prekeivių pasiūlymu šiaulietis neteko 15 tūkstančių eurų

Šiauliuose 89 metų pensininką užkalbinę ir indų prekeiviais prekeiviais prisistatę tamsaus gymio vyrai tarsi užhipnotizavo šiaulietį. Nors ir neketindamas pirkti pasiūlytų indų garbaus amžiaus vyras prekeivius parsivedė į namus, iš kurių po to dingo vokas su 15 tūkstančių eurų.

Po prekeivių vizito iš garbaus amžiaus šiauliečio namų dingo vokas su 15 tūkstančių eurų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Po prekeivių vizito iš garbaus amžiaus šiauliečio namų dingo vokas su 15 tūkstančių eurų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 12:38 PM

Pareiškimą policijai parašęs pensininkas sakė, kad gruzinais pristatę vyrai jį vaikštinėjantį Šiauliuose užkalbino antradienio popietę.

Tamsaus gymio vyrai pensininkui pasisakė esą kokybiškų indų prekeiviais ir pasiūlė su didele nuolaida įsigyti jų siūlomų produktų.

Lietuviškai ir rusiškai kalbėję „gruzinai“ garbaus amžiaus šiauliečiui išgyrė indus, kuriais prekiauja, ir pasakė galį padaryti didelę nuolaidą – parduoti indus už 500 eurų.

Pensininkas sakė indų pirkti neketinęs, bet pats nežino, kodėl įsėdo į šių vyrų automobilį ir parsivežė juos į namus.

Kas vyko namuose, pareiškėjas taip pat sunkiai prisiminė. Jis tik nurodė, kad prekeiviai namuose ilgai neužsibuvo ir kad „gruzinams“ paskubom išeinant juos kažkodėl dar bandė vytis.

Kad po šių prekeivių vizito dingo namuose laikytos santaupos, pensininkas pastebėjo ne iškart, o tik vakare, kai į namus grįžusiai dukrai papasakojo apie čia apsilankiusius prekeivius.

Negeros nuojautos kamuojama dukra patikrino vietą, kur buvo laikomos santaupos, ir pasigedo sekcijoje laikyto voko su 15 tūkstančių eurų.

Supratęs, kad jį apvogė į namus parsivesti „prekeiviai“, garbaus amžiaus šiaulietis kreipėsi į policiją.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.