Kauno pareigūnams į rankas įkliuvo draudžiamu laiku alkoholiu prekiaujanti maitinimo įstaiga

Ankstyvą antradienio rytą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė prevencinę priemonę Kauno mieste, kurios metu tikrino, kaip laikomasi Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo normų, reglamentuojančių prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimus.

 Kaune buvo vykdyti kontroliniai alkoholio pirkimai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
 Kaune buvo vykdyti kontroliniai alkoholio pirkimai.<br> Kauno apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 4:14 PM

Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, balandžio 30 d., prevencinės priemonės metu, tikrinant vietas, kuriose prekiaujama alkoholiu, atlikti kontroliniai pirkimai. Vienoje iš viešojo maitinimo įstaigų, pažeidžiant esamą teisinį reguliavimą, Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo draudžiamu laiku buvo prekiaujama alkoholiu, suteikiant galimybę išsinešti.

Taip pat nustatyta, kad alkoholį pardavusi darbuotoja tikrinamojoje įmonėje galimai dirba neteisėtai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriuje pradėtos administracinių nusižengimų teisenos dėl nelegalaus darbo ir mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo, atliekamas aplinkybių patikslinimas. Moteriai gresia bauda iki 5 tūkst. eurų.

Prevencijos skyriaus pareigūnai primena, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 val., o sekmadieniais – iki 10 val. ir nuo 15 val. užtraukia atsakomybę alkoholinius gėrimus iš alkoholiu prekiaujančių įmonių išsinešusiems asmenims, numatyta bauda nuo 14 iki 90 eurų.

Tokios ir panašaus pobūdžio prevencinės priemonės bus aktyviai vykdomos ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.