Klaipėdoje mažeikiškis platino ne tik narkotikus, bet ir dopingą

Mažeikiškis Elanas Andrėkus vėl patupdytas už grotų. Įtariama, kad šis vyras platino ne tik narkotikus, bet ir dopingą – siuntą, kurią mėgino perduoti į areštinę kitam kvaišalų prekeiviui, sulaikė policijos pareigūnai.

Mažeikiškiui N.Kiršai, atpažįstamam iš tatuiruočių ant nugaros, prireikė anabolinių steroidų.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Mažeikiškiui N.Kiršai, atpažįstamam iš tatuiruočių ant nugaros, prireikė anabolinių steroidų.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Užsakyti dopingo preparatai į policijos areštinę nepateko.<br>Klaipėdos policijos nuotr. 
Užsakyti dopingo preparatai į policijos areštinę nepateko.<br>Klaipėdos policijos nuotr. 
Klaipėdoje sulaikyta nemenka ekstazio tablečių siunta. <br>Klaipėdos policijos nuotr. 
Klaipėdoje sulaikyta nemenka ekstazio tablečių siunta. <br>Klaipėdos policijos nuotr. 
Su kvaišalais vėl nutvertas mažeikiškis teismo lauks už grotų.<br>Klaipėdos policijos nuotr. 
Su kvaišalais vėl nutvertas mažeikiškis teismo lauks už grotų.<br>Klaipėdos policijos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 1:59 PM

Klaipėdos policijos areštinės pareigūnai sausį sulaikė vyrą, atnešusį paketą, skirtą čia laikytam mažeikiškiui – už narkotikus keturis kartus teistam Nerijui Kiršai. Siuntinyje aptikta dopingo medžiagų.

Kurjeris vykdė N.Kiršos arba jo draugų nurodymą – jį su dopingu į areštinę galėjo pasiųsti ir bendrininkai, tarp kurių yra anksčiau už sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą kito asmens dokumentu teistas 22 metų E.Andrėkus.

Šiaulių apygardos teismas nagrinėja bylą, kurioje E.Andrėkui ir bendrininkams pareikšti kaltinimai dėl svetimo turto sunaikinimo, narkotikų platinimo. Kvaišalai buvo pardavinėjami nepilnamečiams.

Vėl įkliuvo su įkalčiais

E.Andrėkus buvo suimtas, tačiau pernai vasarą išleistas iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus. Jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė – 8 tūkst. eurų užstatas ir rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti.

E.Andrėkus, vos kvėptelėjęs laisvės oro, vėl įkliuvo vasarį.

Klaipėdoje išsinuomotame bute pareigūnai atrado daugiau nei 900 psichotropinių tablečių – ekstazio. Aptiktų kvaišalų vertė juodojoje rinkoje didmenos kainomis siekia 5000–6000 eurų.

Su įkalčiais nutvertą mažeikiškį prislėgė įtarimai dėl kito sunkaus nusikaltimo – jis vėl buvo suimtas, o anksčiau sumokėtas piniginis užstatas veikiausiai atiteks valstybei.

Už neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų laikymą dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti E.Andrėkui gresia nelaisvė iki dešimties metų.

Sulaikė „Aro“ kovotojai

Policijos areštinėje dopingo siuntos laukęs mažeikiškis N.Kirša prieš dvejus metus irgi buvo sulaikytas Klaipėdos centre su įkalčiais – atgabentu kokainu ir kanapėmis.

Šventųjų tatuiruotės ant nugaros šio atletiškas vyro neapsaugojo nuo teisėsaugos rūstybės – N.Kirša vėl patupdytas už grotų. Tąkart buvo suimti dar trys narkotikų platinimu įtariami vyrai.

„Aro“ rinktinės kovotojai N.Kiršos vairuojamą automobilį BMW X5 sustabdė Herkaus Manto gatvėje. Ant grindinio paguldytas ir kartu su juo važiavęs 21-erių klaipėdietis Karolis Vizbaras.

Narkotikų aptikta ne tik N.Kiršos automobilyje, bet ir Klaipėdoje, Kuosų gatvėje, nuomojame bute. K.Vizbaro bute irgi atrasta kokaino, kanapių, pinigų, gautų, kaip įtariama, platinant kvaišalus.

Per kratas rasta ir dopingo medžiagų, veikiausiai įsigytų nelegaliai ir pardavinėtų su narkotikais.

Pardavinėjo ir dopingą?

Tą pačią dieną Klaipėdoje antrankiai uždėti dar dviem N.Kiršos bendrininkams klaipėdiečiams – 54 metų Rimandui Savickui ir 47-erių Viačeslavui Grigorjevui.

Prieš tai policijos tyrėjai jau buvo gavę žinių, kad Lietuvoje ir Ispanijoje keturiolika kartų teistas bedarbis V.Grigorjevas Klaipėdoje platina heroiną.

Recidyvistas V.Grigorjevas veikė su anksčiau vienuolika kartų už narkotikus, vagystes, smurtavimą teistu R.Savicku. Šis klaipėdietis yra išklausęs nuosprendį ir už tyčinį nužudymą.

Pareigūnai įtarė, jog N.Kirša dopingo preparatus su anaboliniais steroidais per tarpininkus ne tik siūlydavęs kitiems asmenims, bet ir pats vartojo augindamas raumenis.

Raumenys pabrėžia statusą

Anaboliniai steroidai didina kūno masę – vartotojai, tarp kurių pasitaiko ir profesionalių sportininkų, per kelis mėnesius gali užsiauginti įspūdingus raumenis.

Lietuvoje tokių preparatų prekyba, kaip ir kitose Europos Sąjungos valstybėse, neseniai buvo uždrausta, legaliai jų galima įsigyti tik pagal medikų receptus.

Dopingo medžiagų stengiasi įsigyti ir nuteistieji, manydami, kad raumeningas kūnas pabrėžia jų įsivaizduojamą aukštesnį statusą kalinimo įstaigose.

Praras užstatus

Užpernai Telšių ir Klaipėdos kriminalistai N.Kiršą ir K.Vizbarą sulaikė uostamiestyje. Pas juos buvo aptikta apie kilogramą narkotikų.

Vėliau paleisti už užstatą N.Kirša ir K.Vizbaras įpareigoti nebendrauti, neieškoti ryšių. Mažeikiškis be policijos žinios netgi negalėjo išvykti iš gyvenamosios vietos.

Pažeidusių sankcijas įtariamųjų užstatai bus konfiskuoti: vienas gali netekti 20 tūkst., o kitas – 6 tūkst. eurų.

N.Kirša pirmą kartą įkliuvo Mažeikiuose prieš dešimtmetį. Tada jį ir kitus narkotikų prekeivius sulaikė į jų butus daugiaaukščiuose virvėmis nuo stogų nusileidę „Aro“ pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.