Netikėti spąstai regbio žaidėjoms – vietoj varžybų įstrigo pasienyje

Į varžybas Minske išsiruošusios Vilniaus regbio akademijos sportininkės  sekmadienį praleido Medininkų pasienio poste. 

 Vilniaus regbio akademijos ženklais išmarginto mikroautobuso ieško Rusijos policija.  <br> Facebook nuotr. 
 Vilniaus regbio akademijos ženklais išmarginto mikroautobuso ieško Rusijos policija.  <br> Facebook nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2019, 4:35 PM

Nuvykti į varžybas joms sutrukdė netikėta kliūtis. Lietuvos ir  Baltarusijos pasienyje jų mikroautobusą „Mercedes-Benz“ patikrinę  pareigūnai juo toliau važiuoti nebeleido. 

Paaiškėjo, jog automobilis yra ieškomas Rusijos Interpolo ir turi būti  sulaikytas. Tai buvo staigmena sportininkes į varžybas lydėjusiam  treneriui Vidmantui Valiui. 

Jis pareigūnams aiškino, jog šį mikroautobusą Vilniaus regbio akademija įsigijo  per Muitinės departamento paskelbtą aukcioną. Muitinė aukcione parduoda  iš pažeidėjų konfiskuotus automobilius. 

Penkias valandas laukęs, kol pareigūnai išsiaiškins, ką toliau daryti su  Rusijoje ieškomu automobiliu, V.Valys ėmė prašyti tarnybų pagalbos per socialinius tinklus.     „Automobilis buvo pirktas lizingo būdu, registruotas per registrų centrą,  tikrintas per techninę peržiūrą, draudžiamas ir tai niekam neužkliuvo.  Tik dabar sužinojome, kad jo ieško Rusijos Interpolas. Kas gali mums  padėti ir atsakyti, kaip galima parduoti automobilį, neįsitikinus, kad jis  nėra ieškomas“, – stebėjosi treneris.

V.Valio teigimu, sekmadienį neatsirado pareigūnų, galinčių atsakyti į jo  klausimus, o Vilniaus regbio akademijos ženklais pažymėtą mikroautobusą pasieniečiai  uždarė saugojimo aikštelėje. 

Toliau tiesą banžiusiam išsiaiškinti treneriui buvo iškviesta policija, o netrukus  – ir greitoji pagalba. Susijaudinusiam vyrui pakilo kraujo spaudimas.   Iš Medininkų pasienio posto jis buvo išgabentas greitosios pagalbos automobiliu.    Tuo tarpu merginų komandai buvo leista tęsti kelionę į Baltarusiją.  Tvarkingus dokumentus turėjusios sportininkės išvyko dviem kitais  automobiliais. 

Mikroautobusas liko Lietuvoje, ir panašu, kad į užsienį jau nebeišvyks.  Paaiškėjo, jog ši transporto priemonė paieškoma nuo 2013 metų. Kol jis  nevažiavo per sieną, tol niekam ir neužkliuvo. Pasieniečiams – tai įprasta  procedūra. Jei duomenų bazėje nuordyta, kad automobilis ieškomas, jis yra sulaikomas“, –  portalui lrytas.lt aiškino Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas  Rokas Pukinskas. 

Interpolo duomenų bazėje nurodyta, jog automobilis „Mercedes-Benz Sprinter“ ieškomas kaip pavogtas arba neteisėta nusavintas. 

Tačiau tokio įrašo kažkodėl nepastebėjo nei automobilį aukcione pardavęs  Muitinės departamentas, nei jį Lietuvoje priregistravusi „Regitra“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.