Pavojingos gaujos vadas sulaukė pavėluoto teisingumo

Atpildo sulaukė ir už grotų atsidūrė paskutinis juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo dalyvis – gaujos lyderis. Prieš 2 metus jis buvo pasprukęs į užsienį, ten dėl nusikaltimo pateko į kalėjimą.

Kaukėtas vyras<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotrauka
Kaukėtas vyras<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 2:09 PM, atnaujinta May 9, 2019, 2:10 PM

Panevėžio apylinkės teisme nuosprendžio sulaukė paskutinis iš Panevėžyje juvelyrinių dirbinių parduotuvę apiplėšusių nusikaltėlių.

Prieš teismą stojęs 29 metų Kauno rajono gyventojas Marius Kraujelis pripažintas kaltu organizavus plėšimą. Teisiamajam skirta subendrinta 10 metų nelaisvės bausmė.

Kone prieš 2 metus penki jo bendrininkai jau buvo nuteisti. Už plėšimą 34 metų birštonietis Juozas Zubavičius, 26 metų kaunietis Rimvydas Blužas ir 29 metų Prienų gyventojas Raimondas Jakštas laisvės neteko 5 metams, o 29 metų kauniečiui Andriui Nizijui paskirta subendrinta 6,5 metų bausmė.

Plėšikams padėjęs 33 metų panevėžietis Darius Kibas buvo nuteistas 2,5 metų nelaisvės. Teisiamieji anksčiau teisti nuo 2 iki 7 kartų. Du iš jų teisti ir už žmogžudystę.

M.Kraujelis buvo nuteistas pavėluotai, mat tąkart teisiamojo atžvilgiu tyrimas buvo išskirtas į atskirą bylą, nes jis pasislėpė.

Paskelbus tarptautinę paiešką paaiškėjo, kad jis dėl užsienyje padarytų nusikaltimų atlieka bausmę Austrijoje.

Atlikęs bausmę vyras buvo perduotas Lietuvos pareigūnams. Teismas nustatė, kad M.Kraujelis apiplėšimą su bendrininkais įvykdė organizuotoje grupėje ir kartu su A.Nizijumi buvo nusikaltimo organizatoriai, o likusieji – vykdytojai.

Ryšėjo kaukes

Panevėžio centre, Respublikos gatvėje, įsikūrusi juvelyrinių dirbinių parduotuvė „Žaliasis koralas“ buvo apiplėšta prieš 3 metus.

Po pietų į parduotuvę įbėgo 3 medicinėmis kaukėmis veidus prisidengę vyrai. Jie nutaikė momentą, kai viduje tebuvo viena 56 metų pardavėja.

Vienas plėšikų, grasindamas, kaip vėliau paaiškėjo, žaisliniu pistoletu, sugriebęs laikė pardavėją. Jo bendrininkai puolė daužyti atsineštais plaktukais stiklines vitrinas ir į rankines krautis papuošalus.

Buvo pagrobta įvairių sidabrinių papuošalų beveik už 5 tūkst. eurų. Dar 1,3 tūkst. eurų buvo įvertintos sudaužytos vitrinos. Šio įžūlaus apiplėšimo liudininke atsitiktinai tapo atostogaujanti Panevėžio apygardos prokurorė Jolita Pocienė.

Eidama į priešais kitoje gatvės pusėje esantį knygyną prokurorė pastebėjo juvelyrinių dirbinių salone siautėjančius plėšikus. Ji pirma pranešė apie nusikaltimą, o paskui puolė išbėgantiems nusikaltėliams iš paskos. Tąkart jie spėjo pasislėpti.

Rasta plėšikų numesta kaukė ir kiti nusikaltimo vietoje palikti įkalčiai padėjo atskleisti įtariamuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.