Vyrų pažadais patikėjusios klaipėdietės liko be pinigų: suma siekia beveik 100 tūkst. eurų

Patikėjusi sukčiais, kad gali labai paprastai ir greitai praturtėti, patikli klaipėdietė prarado visas savo santaupas – daugiau nei 5 tūkst. eurų. Kiek anksčiau kita klaipėdietė neteko daugiau nei 78 tūkst. eurų.

Vyrų pažadais patikėjusios klaipėdietės liko be pinigų: suma siekia beveik 100 tūkst. eurų<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vyrų pažadais patikėjusios klaipėdietės liko be pinigų: suma siekia beveik 100 tūkst. eurų<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 8:37 PM

47 metų moteris pernai spalio mėnesį sulaukė nepažįstamo asmens skambučio – jis jai siūlė nusipirkti kriptovaliutos ir lengvai uždirbti. Moteris susigundė.

Internetu tarp jos ir kažkokios įmonės buvo sudaryta sandorio sutartis. Vėliau nepažįstamam vyrui ji padiktavo savo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Praėjus keliems mėnesiams moteris pastebėjo, kad ne tik nieko neuždirbo, bet ir neteko savo santaupų: iš vieno banko sąskaitos per tris kartus buvo paimti 4684 eurai, iš kito – dar 500 eurų.

Prieš mėnesį panašiu būdu kita klaipėdietė neteko didžiulės pinigų sumos – 78 tūkst. 350 eurų. 64 metų rusakalbė moteris sukčiams atidavė viso gyvenimo santaupas.

Ji papasakojo, kad paskambinęs nepažįstamas asmuo pasiūlė be vargo padidinti santaupas. Vyras teigė, kad sutikusi investuoti į kriptovaliutą ji kasdien uždirbtų po 40 eurų. Skambinęs žmogus kalbėjo ir apie bitkoinus.

Pensininkė nelabai suprato, kokiu būdu jai siūloma investuoti, tačiau suvokė, kad tai investicijos internetinėje erdvėje.

Pasiūlymas lengvai uždirbti suviliojo moterį ir ji padiktavo nepažįstamajam savo dviejų sąskaitų internetinės bankininkystės kodus.

Nuo 2018 metų gruodžio 5-osios iki 2019-ųjų vasario 26 dienos pinigai iš jos sąskaitų buvo pervedami į kitas net dvylika kartų.

Gal viskas būtų buvę ir greičiau, bet pervedimus ribojo moteriai bankų nustatyti dienos ir mėnesio paimamų pinigų limitai.

Tik atlikus paskutinį pervedimą moteris suprato, kad buvo apgauta. Nors jau buvo praėję beveik trys mėnesiai nuo pirmojo pokalbio telefonu, jos sąskaitos nebuvo papildžiusi nė viena 40 eurų suma.

Nedaug vilties, kad kaltieji bus nustatyti.

Panašių skambučių su neįtikėtinais pasiūlymais pralobti nusipirkus kriptovaliutos ir operacijas patikėjus šio verslo specialistams pastaruoju metu sulaukė ne vienas klaipėdietis.

Sukčiai puikiai manipuliuoja žmonėmis. Pavyzdžiui, vieną kartą paskambina moteris ir pradeda pokalbį, tačiau konkrečių sandorių nesiūlo. Kitą dieną skambina neva jos viršininkas ir aiškinasi, ar pavaldinė tinkamai atliko darbą, ar paslaugiai bendravo su klientu.

Tik tuomet pereinama prie reikalo esmės. Beveik visi praturtėti internetinėje erdvėje klaipėdiečiams siūlę asmenys buvo rusakalbiai. Nustatyta, kad dažnai skambinama iš Latvijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.