Klystkeliais pasukę baikeriai iš Lietuvos stojo prieš teismą

Klaipėdoje prieš teismą stos narkotines ir psihotropines medžiagas dideliais kiekiais gabenę, su nelegaliu siuntiniu valstybės sieną kirtę ir jas platinę Lietuvos piliečiai – 44 ir 30 metų klaipėdiečiai ir 26 metų kaunietis.

Pernai gegužę vieną dieną keli nusikalstamos grupuotės nariai buvo sulaikyti Suomijoje, kitą dieną – Kaune.<br>Policijos nuotr.
Pernai gegužę vieną dieną keli nusikalstamos grupuotės nariai buvo sulaikyti Suomijoje, kitą dieną – Kaune.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 3:53 PM, atnaujinta May 10, 2019, 3:57 PM

Trys organizuotos grupės nariai – narkotikų kontrabandininkai – jau išgirdo teismo nuosprendį Helsinkyje: dviem lietuviams skirta 5 metai ir 6 mėnesiai bei 3 metai ir 8 mėnesiai nelaisvės, Suomijos pilietis už grotų turės praleisti ketverius metus.

Keli šios kompanijos vyrai – vieno uostamiesčio baikerių klubo nariai.

Tyrimas išsiplėtė per kelias valstybes, į jį įsitraukė ir užsienio teisėsaugos institucijos.

Nustatyta, kad organizuotos grupuotės nariai iš Olandijos ir kitų valstybių į Lietuvą veždavo narkotines ir psichotropines medžiagas, platino jas ne tik mūsų šalyje – gabeno pagal užsakymus į kitas šalis.

Iš pat pradžių ši grupuotė dirbo legaliai – mikroautobusais į Didžiąją Britaniją ir kitas šalis bei atgal vežiojo žmones ir krovinius. Keletą kartų už cigarečių kontrabandą atsipirkta baudomis, tačiau vėliau vyrai ėmėsi daug pelningesnės veiklos.

Narkotikų kontrabandos tinklas buvo suplėšytas praėjusių metų gegužę.

Vieną dieną keli grupuotės nariai buvo sulaikyti Suomijoje, kitą – Kaune.

Kvaišalai buvo išslapstyti mikroautobuse specialiai įrengtose vietose, kitose slaptavietėse. Per bendrą operaciją Suomijoje rasta apie šešis kilogramus amfetamino ir per 12 tūkst. psichotropinių vaistų tablečių.

Kaune per kratas aptikta daugiau kaip 53 kilogramai kanapių dervos, 6,5 kilogramo kanapių, apie 3,5 kilogramo ekstazio tablečių, apie 50 gramų kokaino bei 40 gramų amfetamino.

Vien šių kvaišalų kaina juodojoje rinkoje gali siekti 650 tūkst. eurų.

Spėjama, kad dalį jų planuota parduoti užsienio šalyse.

Taip pat per kratas rastas Jungtinėje Karalystėje pavogtas motociklas, savadarbis šaunamasis ginklas, pneumatinis šautuvas, netikras vairuotojo pažymėjimas, įrankiai ir priemonės narkotikams pakuoti ir kiti įkalčiai.

Trys Lietuvos piliečiai buvo suimti, vėliau dviem jų paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dar vienas kvaišalus užsienyje tiekęs Lietuvos pilietis artimiausiu metu turėtų būti perduotas Lietuvai.

Laikinai apribotos įtariamųjų teisės į 7900 eurų, manoma, gautų iš nusikalstamos veikos, ir mikroautobusą su įrengtomis slėptuvėmis.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų, už kvaišalų laikymą labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.