Vilnietė perspėja: prie stoties siautėja naujoviški agresyvūs sukčiai

Penktadienį Vilniaus autobusų stotyje moteris susidūrė su taksi vairuotoju apsimetusiu agresyviu sukčiumi, bandžiusiu išvilioti jos pinigus. Moteris perspėja kitus piliečius, susidūrusius su tokiu pinigų viliojimo būdu, nesutrikti.

Taksi vairuotoju apsimetęs sukčius, stoties rajone bandė išvilioti pinigų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Taksi vairuotoju apsimetęs sukčius, stoties rajone bandė išvilioti pinigų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 3:39 PM

Į portalą lrytas.lt kreipėsi skaitytoja (vardas redakcijai žinomas - red. past.), pranešusi apie penktadienį stoties rajone patirtą sukčiaus bandymą išvilioti pinigus.

Moteris pasakoja, jog ryte Vilniaus autobusų stotyje laukė savo autobuso, kuomet prie jos priėjo vidutinio amžiaus vyras ir pasiklausė ar ji šiandien važiavusi kartu jo taksi automobilyje. Kuomet moteris paneigė šią informaciją, vyras pasišalino.

Po kiek laiko jis grįžo ir šįkart pradėjo agresyviai įrodinėti, jog ji tikrai važiavusi iš Viršuliškių, skubėjusi į autobusą, o išlipusi iš automobilio nuėjusi į „IKI“ parduotuvę.

Vilnietei dar kartą paneigus, šis pradėjo grasinti, jog iškvies policiją, jei moteris neatiduosianti jam pinigų už tariamą kelionę.

„Žmonės žiūri, aš pati nejaukiai jaučiausi, kaip kokia nusikaltėlė. Bet pasiūliau, kad kviestų. Pasakiau, kad ir aš jam iškviesiu“, – dalinosi patirtimi istorijos dalyvė.

Tuo metu suskambus moters telefonui vyras pasišalino ir daugiau nebegrįžo.

Moteris sako, kad sukčiui nuėjus, policijos apie incidentą ji neinformavusi.

Vyras kalbėjo lietuviškai. Panašu, kad taksi vairuotoju apsimetęs sukčius bandė psichologiškai spausti moterį, jog ji sutrikusi tiesiog duotų jam pinigus.

Šioje situacijoje patarimas gali būti vienas: jei susidūrėte su panašiu agresyviu asmeniu, nieko nelaukdami tiesiog skambinkite Bendruoju pagalbos telefonu 112 ir praneškite apie bandymą išvilioti pinigus.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.