Nedidelį cigarečių kontrabandos kiekį bandžiusiam gabenti vyrui – didelės problemos

Iš Baltarusijos grįžtantis druskininkietis vežėsi kiek daugiau nei 100 pakelių cigarečių. Dabar jam gresia tūkstantinė bauda ir vairuoto mikroautobuso konfiskavimas.

Nedaug cigarečių kontrabandos vežęs vyras turės daug problemų.<br> VSAT nuotr.
Nedaug cigarečių kontrabandos vežęs vyras turės daug problemų.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2019, 11:10 AM, atnaujinta May 14, 2019, 4:37 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį Druskininkų užkardos pasieniečiai Latežerio kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos grįžtančio 60-mečio Druskininkų gyventojo ir jo vairuoto mikroautobuso „VW Transporter“ dokumentus. Jie buvo tvarkingi.

Mikroautobuse buvo dvi dėžės, apkrautos asmeniniais vairuotojo daiktais. Juos pakėlę Druskininkų pasieniečiai pamatė, kad dėžėse yra ir cigarečių. Iš viso vairuotojas į Lietuvą bandė įvežti 114 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ ir „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai jam pradėjo administracinės bylos teiseną. Druskininkiečiui gresia bauda nuo 1820 iki 4 tūkst. eurų. Be to, šią bylą nagrinėsiantys Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai gali konfiskuoti „VW Transporter“.

Po apklausos vairuotojas paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Cigaretės ir mikroautobusas saugomi Druskininkų užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.