Buvusią draugę kankinęs garsus Kauno banditas veltui veržėsi į laisvę

Dėl nužudymo teisiamas, kitoje byloje merginos dėl žiauraus smurto prieš buvusią gyvenimo draugę kaltinamas garsus Kauno mafiozas 43 metų Mindaugas Mažeika penktadienį veržėsi į laisvę, bet tardymo izoliatoriaus durys jam neatsivėrė. Teismas pratęsė jo suėmimą dar 3 mėnesiams.

 Kauno mafiozas M.Mažeika, pravarde Asilas, neišbrenda iš nusikaltimų liūno. Policija šturmavo šį namą Kaune, gelbėdama smurtą patyrusią jo draugę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno mafiozas M.Mažeika, pravarde Asilas, neišbrenda iš nusikaltimų liūno. Policija šturmavo šį namą Kaune, gelbėdama smurtą patyrusią jo draugę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno mafiozas M.Mažeika, pravarde Asilas, neišbrenda iš nusikaltimų liūno.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno mafiozas M.Mažeika, pravarde Asilas, neišbrenda iš nusikaltimų liūno.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno mafiozas M.Mažeika, pravarde Asilas, neišbrenda iš nusikaltimų liūno.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Kauno mafiozas M.Mažeika, pravarde Asilas, neišbrenda iš nusikaltimų liūno.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 4:35 PM, atnaujinta May 24, 2019, 4:46 PM

Devynis kartus teistas banditas, Kryžkelės gaujos vadeiva paskutinėje byloje įtariamas ypatingai žiauriu išpuoliu prieš savo buvusią 29 metų draugę, narkotikų laikymu ir platinimu.

Kauno apylinkės teismas atkreipė dėmesį, jog M.Mažeika yra kaltinamas itin žiauriais smurto veiksmais, be to, prieš suėmimą niekur nedirbo, nesilaiko kardomųjų priemonių sąlygų, laisvėje gali slapstytis.

Mafiozas ir jo advokatas prašė nelaikyti už grotų dėl jo sunkios ligos ir 10 tūkst. eurų užstato, kurį paskubėjo sumokėti jo tėvas.

Tačiau nei liga, nei ankstesnis 20 tūkst. eurų užstatas nužudymo byloje netapo kliūtimis naujiems Asilo nusikaltimams.

Policija šturmavo būstą

Žiaurumu garsėjantis banditas paskutinį kartą į policijos akiratį pateko, policijai sulaukus draugės artimųjų pranešimo dėl jos dingimo.

2018 metų lapkričio pabaigoje šeimos nariai kreipėsi į teisėsaugą po nesėkmingų mėginimų su ja susisiekti

M.Mažeikos nuomojamą butą Žemaičių gatvėje šturmavo gausios policijos ir ugniagesių pajėgos.

Viduje pareigūnai aptiko M.Mažeiką ir buvusią jo draugę.

Jauna moteris buvo smarkiai sumušta, ant jos veido matėsi žaizdos, kraujosruvos. Namuose taip pat aptikti, kaip įtariama, narkotikai. Pareigūnai įtarė, kad mafiozas ją kankino.

Kauniečio auką medikai išvežė į ligoninę, o jis pats atsidūrė areštinėje.

Kankino ir ankstesnę draugę

Šiuo metu Asilas yra teisiamas už įtakingo Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymą, yra įkliuvęs aštuoniskart vairuojantis be teisių, triskart prie vairo sulaikytas girtas.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų, M.Mažeika sukėlė masinę avariją, spruko nuo policijos. Anksčiau teisėjai M.Mažeiką palikdavo laisvėje, tačiau pranešimai apie jo nusikaltimus ir nusižengimus toliau liejosi kaip iš gausybės rago.

Už įpareigojimų nesilaikymą kauniečio artimųjų pateiktas 20 tūkst. eurų užstatas jau yra konfiskuotas. Šis užstatas buvo duotas už išleidimą į laisvę iki nuosprendžio I.Laškevičiaus nužudymo byloje.

Asilu pramintas mafiozas įvykdė ne vieną platų atgarsį sukėlusį nusikaltimą, o apie jo polinkį į sadizmą seniai sklando legendos.

Anksčiau jis kulkomis suvarpė prie senosios Daktarų gaujos priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

M.Mažeika, įtariama, kankino ir savo ankstesnę draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu ir ant žaizdų pildavo druskos ir degtinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.