Teisia suklupusią Vilniaus policijos tyrėją

Vilniaus policijos tyrėja Jolanta Taraškevičiūtė, dar neseniai tardžiusi įtariamuosius, dabar pati yra teisiama už tai, kad bandė pasisavinti konfiskuotus pinigus.

Teisia suklupusią Vilniaus policijos tyrėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Teisia suklupusią Vilniaus policijos tyrėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 2:33 PM

Pinigai, kuriuos policijos pareigūnai per kratas konfiskavo iš įtariamųjų, atsidūrė ne policijos seife, o ikiteisminį tyrimą atlikusios tyrėjos kišenėje.

Vilniaus 1-ojo policijos komisariato vyriausioji tyrėja J.Taraškevičiūtė kaltinama jai patikėtus pinigus pasisavinusi du kartus.

Pirmąjį nusikaltimą J.Taraškevičiūtė įvykdė 2016 metais, kai jos rankose atsidūrė iš vieno įtariamojo konfiskuoti 4456 eurai.

Per kratą paimti pinigai turėjo tapti daiktiniu įrodymu ir privalėjo būti perduoti saugoti policijos Materialinio aprūpinimo skyriui. Tačiau jie atsidūrė tyrėjos piniginėje.

Kad pinigų dingimas būtų nepastebėtas, tyrėja ryžosi ir dar vienam nusikaltimui – dokumentų klastojimui.

Ji pranešime apie tyrimą įrašė melagingus duomenis, kad pinigai perduoti Materialinio aprūpinimo skyriui.

Taip apgavusi tyrimą kontroliavusį prokurorą ji kurį laiką išvengė nemalonumų.

J.Taraškevičiūtės įvykdyti nusikaltimai paaiškėjo tik tada, kai jos tirta byla pasiekė teismą.

Teismui nusprendus pasidomėti daiktiniais įrodymais, paaiškėjo, jog pinigų niekas nematė, o apie jų perdavimą Materialinio aprūpinimo skyriui liudijo tiktai vienintelis byloje buvęs dokumentas – J.Taraškevičiūtės elektroniniu parašu patvirtintas įrašas, kuriame ji informavo apie ikiteisminio tyrimo eigą.

Kilus įtarimui, kad policijos komisariate gali dirbti nesąžininga tyrėja, buvo patikrintos ir kitos J.Taraškevičiūtės tirtos bylos.

Paaiškėjo, kad J.Taraškevičiūtė svetimų pinigų gviešėsi mažiausiai du kartus. Antroji jos pasisavinta suma buvo daug mažesnė – 133 eurai.

J.Taraškevičiūtė dėl svetimo turto pasisavinimo, dokumento suklastojimo ir piktnaudžiavimo siekiant asmeninės turtinės naudos buvo nušalinta nuo pareigų, o jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienį J.Taraškevičiūtė turėjo stoti prieš Vilniaus apygardos teismą, tačiau jame nepasirodė – niekas nežino, kur ji yra.

Buvusiai tyrėjai siųstas šaukimas į teismo posėdį liko neįteiktas, nes paštininkei nepavyko moters surasti namuose, o pasiimti šaukimo iš pašto skyriaus J.Taraškevičiūtė nesiteikė.

Nepasirodžius kaltinamajai liudytojams buvo liepta vykti namo ir į teismą atvykti liepos 3 dieną.

Teismas tikisi, kad per daugiau kaip mėnesį atsiras ir J.Taraškevičiūtė, ir pirmajame teismo posėdyje dėl nežinomų priežasčių nepasirodęs nukentėjusysis Darius Dobrovolskis.

Priešingu atveju ir buvusios tyrėjos, ir nukentėjusiojo laukia baudos ir priverstinis atvesdinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.