Taškas reketavimo ir plėšimo byloje: bėglys neišvengs bausmės

Pagaliau bus padėtas taškas vieno palangiškio reketavimo ir plėšimo byloje. Du nusikaltėliai prieš pusantrų metų jau sulaukė bausmių, o trečiasis, kuris buvo pasprukęs, netrukus irgi sės į teisiamųjų suolą.

Sunkiu nusikaltimu kaltinti palangiškiai P.Janušonis (kairėje) ir R.Adomaitis nuosprendį išgirdo prieš pusantrų metų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Sunkiu nusikaltimu kaltinti palangiškiai P.Janušonis (kairėje) ir R.Adomaitis nuosprendį išgirdo prieš pusantrų metų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 11:22 AM

Gegužės pradžioje į Lietuvą buvo pargabentas trejus metus ieškotas 38 metų Domantas Daukšas. Jis buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje pagal Europos arešto orderį.

Paskelbus tarptautinę paiešką jo byla buvo išskirta.

D.Daukšui buvo pareikšti kaltinimai dėl plėšimo ir didelės vertės turto prievartavimo, paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Jam gresia laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.

Du bendrininkai – nuteisti

Jo bendrininkai palangiškiai 42 metų Romualdas Adomaitis ir 10 metų jaunesnis Povilas Janušonis jau senokai dienas leidžia už grotų: jie neįtikino teismo, kad mėgino susigrąžinti kažkokią seną skolą.

Su nusikaltėlių gaujomis siejamas R.Adomaitis ir jo bičiulis įžūliai terorizavo 30-metį palangiškį Žilviną B. – reikalavo pinigų, vežė į mišką, grasino, po to įsibrovę į jo butą pagrobė daug turto.

2017-ųjų spalį Klaipėdos apygardos teismas R.Adomaičiui skyrė šešerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, P.Janušonis įkalintas pusšeštų metų.

Jiems priteista atlyginti 6170 eurų turtinę ir neturtinę žalą.

Iš P.Janušonio Policijos departamentui priteista 1437 eurų ektradicijos išlaidoms padengti.

Susidomėjo atvykėlio turtais

2016 m. liepą R.Adomaitis, pravarde Romčikas, su keliais draugais sumanė išlupti pinigų iš Anglijoje uždarbiaujančio pažįstamo palangiškio Žilvino B.

Matydamas, kad vasarą grįžęs namo jis vaikštinėja gražiai apsirengęs, lankosi restoranuose, važinėja brangiu automobiliu, R.Adomaitis iš pradžių prašė paskolinti pinigų.

Ant Žilvino rankos pastebėjęs brangų laikrodį, o ant kaklo – pintą rankų darbo auksinę grandinę R.Adomaitis manė, kad šis vyras Londone vartosi kaip inkstas taukuose.

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje per koncertą R.Adomaitis iš sutikto Žilvino pareikalavo 5000 eurų, bet šis atsisakė šelpti dykaduonį.

Tuomet R.Adomaitis, sumanęs pinigų išgauti jėga ir grasinimais, pasitelkė į pagalbą P.Janušonį bei D.Daukšą.

Miške pririšo prie medžio

Liepos 30 dieną R.Adomaitis įkalbėjo Žilviną kartu nuvažiuoti į Šventąją ir kavinėje neva aptarti kažkokius bendro verslo reikalus. Pastarasis nieko bloga negalvodamas sutiko.

Neįtardamas klastos Žilvinas įsėdo į D.Daukšo vairuojamą automobilį, bet pakeliui buvo išlaipintas, nuvestas į mišką, supančiotas ir pririštas prie medžio.

Grasindami susidoroti nusikaltėliai iš aukos už laisvę ir ramybę pareikalavo išpirkos – 10 tūkst. eurų.

Žilvinas prisiminė, kad miške R.Adomaitis jį tvirtai laikė, o P.Janušonis lipniąja juosta surišo rankas ir kojas.

Pastarasis teisme aiškino tuo metu sėdėjęs automobilyje.

Nusikaltėliai iš palangiškio kišenių ištraukė buto raktus, pinigus, dokumentus, kitus asmeninius daiktus.

P.Janušonis liko saugoti aukos, o R.Adomaitis ir D.Daukšas nuvažiavo į Palangą.

Atsirakinę svetimo būsto duris banditai pagrobė ten rastus pinigus, alkoholinius gėrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.