Vilniaus apylinkėse toliau siaučia tariami kelininkai: nuostolius skaičiuoja tūkstančiais

Vilniuje – antras galimas sukčiavimo atvejis, kuomet pasisiūlę iškloti asfaltą darbuotojai pasiima iš žmonių pinigus ir pasišalina nė neįpusėję savo darbo. Su tokia situacija susidurė dar vienas lrytas.lt skaitytojas, nutaręs pasidalinti savo patirtimi.

Tariamų kelininkų darbas.<br>Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br>Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Tariamų kelininkų darbas.<br> Nukentėjusio verslininko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 6:58 PM, atnaujinta Jun 3, 2019, 10:22 PM

Ką tik nuskambėjus istorijai apie tariamų kelininkų „nuotykius“ Vilniaus rajone, į lrytas.lt redakciją kreipėsi dar vienas skaitytojas, stipriai nukentėjęs nuo asfaltuoti kelią pasiūliusio vyro ir praradęs net 4 tūkst. 500 eurų.

Vyras pasakojo, kad prieš keletą dienų prie jo įmonės, esančios Vilniuje, prisistatęs kelininko rūbais apsirengęs vyras pasakė, kad tiesia kelią Kaunas-Vilnius, gali būti, kad liks keli sunkvežimiai asfalto ir siūlo juo iškloti šalia esančią gatvelę. Kadangi tariamas kelininkas kalbėjo angliškai, vertėjauti buvo pakviestas vadybininkas ir neilgai trukus dėl darbų buvo susitarta.

Verslininkas sutarė su „kelininku“ ir šis pasakė, kad atvyks, kai tik bus baigti darbai autostradoje. „Darbai autostradoje baigėsi“ jau po kelių valandų – tariami kelininkai prisistatė su visa reikalinga technika ir asfaltu.

„Žiūriu, jau kloja. O aš net iš ofiso išeiti nespėjau. Pagalvojau, kad yra neaiškumų su vienu posūkiu, sudėtinga pakloti bus. Galvoju, kaip jie ten padarys. Ir nuėjau pasižiūrėti. O ten – visiška tragedija!“ – dalinosi patirtimi vyras.

Pašnekovas teigė, kad pradėjo derėtis su darbuotojais, sakė, jog tikisi, kad darbo eigoje jie viską sutvarkys. Buvo deramasi ir su lietuviais, kurie klojo asfaltą.

Darbavosi jaunimas, kuris su verslininku pasidalino įtarimais, jog galėjo patekti į vergiją: „Man jie pasakė, kad pateko į pragarą. Sako, kad jis (darbų vadovas – aut. past.) ant mūsų rėkia, sakė, kad gausim 200 eurų už dieną, bet taip ir nesumokėjo“ – atkartojo kelininkų pasakojimą vyras.

Kadangi pačiam stigo anglų kalbos žinių, asfalto darbininkus pasisamdęs vyras pasikvietė savo sūnų, kad pakalbėtų su jų darbų vadovu, pasakytų, kas netinka. Šis supyko, pasakė, jog mato, kad negaus kitos dalies sumos, susirinko daiktus ir pasakęs savo darbininkams, kad skirstytųsi namo, pats išvažiavo.

Netrukus išgaravo ir darbininkai su visa technika. Pigesniu asfaltu susigundęs verslininkas patyrė 4,5 tūkst. eurų nuostolį.

Kontaktuose – painiava 

Savo vardo ir pavardės viešai skelbti nepanoręs (redakcijai jo duomenys žinomi – red. past.) verslininkas tariamiems kelininkams sumokėjo banko pavedimu. Conoro Jameso McManuso vardu prisistatančiam vyrui buvo pervesta 4 tūkst. 500 eurų suma kaip tik tuo metu, kai buvo pradėtas darbas.

Angliškai kalbantis darbų vadovas savo kontaktinį adresą nurodė Vilniuje, tačiau jo gyvenamoji nurodoma Korko mieste Airijoje, o patikimumo įspūdį turinčiame sudaryti patvirtinime, kad pinigus gaunanti įmonė Europos Sąjungoje yra registruota PVM mokėtoja, matomas įmonės adresas yra Vengrijos sostinėje Budapešte.

Beje, patikrinus Vengrijos duomenų bazėse matyti, kad įmonė Budapešte registruota tik šiemet, joje tėra vienas darbuotojas.

Beje, visuose dokumentuose nurodomi skirtingi telefonų numeriai. Prie lietuviško mobiliojo telefono numerio prirašyta per daug skaičių.

Spruko palikę šepečius

Tai jau antra tokia istorija šią savaitę Vilniuje. Lrytas.lt jau skelbė, kad savaitės pradžioje tie patys žmonės pigiau asfaltą siūlė pakloti kitam verlininkui. Tačiau jis neužkibo ant įtariamų sukčių kabliuko, pasakęs, jog sumokės tuomet, kai bus baigti darbai.

Supykę darbininkai pradėjo rinktis daiktus ir skirstytis, o vyrui pradėjus juos fotografuoti, pabėgo palikę net savo šepečius.

Įtariama, kad savaitės pradžioje „darbų vadovas“ buvo pasisamdęs kitus darbininkus, mat tąkart jie kalbėjo tik lenkiškai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų