Po išpuolių Jurbarke policijos vadovas išdėstė savo požiūrį: „Pagalbos reikia ir darantiems nusikaltimus“

Po smurto prieš nepilnametę iš Jurbarko krašto mintimis asmeninėje feisbuko paskyroje ir pasidalijo Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Tiesa, policijos vadovas dėstė savo požiūrį ne apie konkrečius atvejus, o apie bendrą nusikalstamumo problemą, nusikaltimus padariusius žmones. 

 Policijos generalinis komisaras L.Pernavas pasidalino savo požiūriu į asmenis, padariusius nusikaltimus.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Policijos generalinis komisaras L.Pernavas pasidalino savo požiūriu į asmenis, padariusius nusikaltimus.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-04 15:30, atnaujinta 2019-06-04 15:49

„Tik sakyti, kad jis yra nusikaltėlis ir jį reikia bausti, mes negalime. Tam tikru požiūriu jis irgi yra auka, pasekmė tokio gyvenimo, kurį gyveno“, – taip L.Pernavas teigė apie asmenis įvykdžiusius nusikaltimą. 

„O ką mes padarėme, kad jis augo tokioje šeimoje? Kodėl leidome užaugti tokioje šeimoje, galbūt kodėl mes nepaėmėme jo iš tokios šeimos. Mums visiems reikia atsakyti į tokį klausimą“, – rašė generalinis komisaras.

L.Pernavas teigė per savo darbo praktiką matęs, jog paauglys padaro dešimtis nusikaltimų: „Bet negi mes manome, kad tokį vaiką, pasiuntę į įkalinimo įstaigą, jis po jos bus švarus, gražus ir nedarys nusikaltimų.

Įpročiai, kuriuos jis turi, niekur nedings. Reikia galvoti ir apie tą vaiką, kuris daro nusikaltimus, kaip jam padėti, nes ir jam reikia pagalbos. Aš nesakau, kad reikia toleruoti, nes to daryti jokiu būdu negalima, tačiau pagalba reikalinga ne tik aukai, bet ir kaltinamajam. Nes mes visi esame atsakingi“.

Žiaurūs Jurbarko krašto paauglių nusikaltimai pastaruoju metu sukrėtė ne tik vietos bendruomenę, bet ir visą Lietuvą – du paaugliai įtariami 18-mečio nužudymu, vietos politikės sūnus, lankantis rytų kovos menų treniruotes, įtariamas siaubingu 17-metės sumušimu ir pasikėsinimu išžaginti per mokslo metų pabaigtuvių šventęm, vykusią kaimo turizmo sodyboje.

Dar vienas išpuolis įvykdytas Jurbarke, kai didelė grupė paauglių įsiveržė į dziudo treniruotę Jurbarke ir norėjo pamokyti 13-metę sportininkę – laimei, tam sutrukdė trenerė. Tačiau vaikinai nepavykus užmačioms ėmė siaubti klubo patalpas, koneveikti, grasinti.

Bendraudamas su naujienų portalu lrytas.lt, Jurbarko rajono policijos komisariato viršininkas Aivaras Dumčius įžvelgė auklėjimo stoką, pernelyg menką tėvų, pedagogų dėmesį: „Jurbarke yra didelis nedarbas, daugelis tėvų vyksta dirbti į užsienį, palieka seneliams savo vaikus. Jie tampa mažiau kontroliuojami, daro nusikaltimus. Dabar nepilnamečiams suteiktos didelės teisės, o pareigų jie nepaiso".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.