Į jauno klaipėdiečio ir jo gaujos žiaurias pinkles auka pakliuvo tik iš trečio karto

28 metų vyras, su sėbrais suuodęs, kad garbaus amžiaus klaipėdietis laiko namuose solidžią pinigų sumą, sukurpė apiplėšimo planą. Bet jį įgyvendinti pavyko tik iš trečio karto.

Vietoj grobio vagišiai gavo antrankius.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Vietoj grobio vagišiai gavo antrankius.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Antrankiai<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Antrankiai<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 5:14 PM

Į kaltinamųjų suolą netrukus sės organizuotą grupę subūręs 28 metų klaipėdietis su gaujos nariais.

Jis su sėbrais bus teisiamas už tai, kad surinkę duomenis apie senyvo amžiaus klaipėdietį surezgė ir įgyvendino žiaurų apiplėšimo planą: žmogų sekė, specialiai kliudę automobiliu sutrikdė sveikatą, išvežė iš miesto ir pagrobė buto raktus, o nieko dora nepešę dar kartą įviliojo į mašiną, smaugė, apsvaigino ir palikę užmiestyje gulėti ant žemės iš jo namų pagrobė 32 tūkst. 500 eurų.

Žinodama, kad pensininkas turi sutaupęs nemažai pinigų, 20–29 metų asmenų kompanija pasiskirstė vaidmenimis ir sudarė nusikaltimų planą: išsiaiškino, kur žmogus gyvena, su kuo bendrauja, kokia jo sveikata, kokiu telefonu naudojasi, kaip sudėlioja savo dienotvarkę.

Šis pensininkas spendžiantiems žabangus puikiai tiko – senyvo amžiaus, vienišas, prastai mato. Pirmiausia kaltinamieji nusprendė imituoti eismo įvykį.

Pernai liepą jie patykojo per gatvę einančio vyro, jį šiek tiek užkliudė automobiliu ir lengvai sužalojo. Tačiau svarbiausio dalyko – pagrobti namų rakto jiems nepavyko, nes netrukus įvykio vietoje pasirodė policijos pareigūnai.

Grupuotės nariai nebuvo linkę nuleisti rankų ir sukūrė dar vieną planą. Organizuotos grupės vadovas parūpino antrankius ir ginklą – mat reikėjo įtikinti vyrą, kad jie – policijos pareigūnai.

Tepraėjus porai dienų po imituotos avarijos vyras sulaukė skambučio ir išėjo į kiemą pasikalbėti su apsimetėliais policininkais. Tik įsėdus į automobilį jam buvo uždėti antrankiai ir atimtas buto raktas.

Vieni iškart nuėjo tikrinti pensininko namų, kiti tuo metu išvežė jį už Klaipėdos ribų.

Radę banko kortelę su ant jos užrašytu PIN kodu plėšikai apsidžiaugė ir parvežė išsigandusį žmogų į namus, prieš tai jam nematant įkišę buto raktą.

Bet grupuotės ir vėl laukė baisus nusivylimas – iš banko sąskaitos pavyko paimti tik dešimt eurų.

Įtariama, kad kompanija žinojo, jog pensininkas turtingas, todėl po mėnesio vėl nutarė išbandyti dar vieną apgaulės variantą. Ir vėl pavyko vyrą išvilioti iš namų, apsukus galvą pažįstamų žmonių pavardėmis. Ir vėl vyras buvo įsodintas į automobilį, bet šįkart viskas baigėsi daug liūdniau. Jis buvo smaugiamas, kažkuo apsvaigintas, nugabentas į užmiestį ir nuošalioje vietoje paguldytas ant žemės.

Paėmę raktus keli asmenys nuvažiavo į jo butą ir išvertę namus surado 32 tūkst. 500 eurų, o pergalei atšvęsti dar pasigrobė aštuonis butelius alkoholinių gėrimų.

Bet netrukus jie įkliuvo policijos pareigūnams.

Organizuotos grupės nariams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, plėšimų, mokėjimo kortelės pagrobimo ir jos panaudojimo, sukčiavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.