Teisme aiškinasi buvusi policininkė iki šiol nepripažįsta kaltės

Prieš teismą stojo buvusi Šilutės policijos tyrėja, kuri įtariama perspėjusi savo sesers sūnų apie numatomus patikrinimus maisto papildų parduotuvėje, kurioje galėjo būti prekiaujama dopingu.

Įtarimų sulaukusi V.Lotužienė savo noru pasitraukė iš darbo policijoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Įtarimų sulaukusi V.Lotužienė savo noru pasitraukė iš darbo policijoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 2:48 PM

Apie būsimus vizitus sužinojęs pareigūnės sūnėnas, kuris dažnai sukiodavosi toje parduotuvėje, pasistengdavo, kad tuo metu ji būtų uždaryta. Kai pareigūnai pagaliau rado atvertas duris, jokių draudžiamų prekių neaptikta.

Baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo ir ikiteisminio tyrimo duomenų nutekinimo atvertė Klaipėdos apygardos teismas.

Nutarė išeiti iš policijos

Buvusi policijos tyrėja 32 metų Vaida Lotužienė kaltės nepripažįsta, o jos sūnėnas 21 metų Ernestas Gumuliauskas, apklaustas kaip liudytojas, tikino, kad apie jokius tikrinimus nieko nežinojo.

Dešimt metų policijoje dirbusi tyrėja po incidento savo noru išėjo iš darbo. Dabar ji – Šilutės rajono Socialinės paramos skyriaus vadybininkė.

Po viešumon iškilusių skandalingų faktų policijoje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Vėliau jis buvo sustabdytas, o ar bus atnaujintas, priklausys nuo teismo sprendimo.

Pareigūnai nieko nerado

Pirmą kartą patikrinti maisto papildų parduotuvę suplanuota pernai liepos 20-ąją. Tačiau tikrintojai nieko nepešė – jiems nuvykus parduotuvė neveikė.

Įtariama, kad išgirdusi apie būsimą vizitą V.Lotužienė puolė apie tai kuo greičiau pranešti giminaičiui – išvakarėse iš vyro telefono paskambino sūnėnui ir perspėjo.

Manoma, kad panašiai ji pasielgė dar du kartus.

Į parduotuvę nuvykę pareigūnai atgal grįždavo tuščiomis.

Ir tik rugsėjo 20-ąją jie rado prie parduotuvės ant suoliuko ramiai besėdintį E.Gumuliauską. Jis nekviestus svečius mielai pakvietė į vidų. Apžiūrėję nedideles patalpas jie nieko draudžiamo nerado.

Surašė patikrinimo aktą

Kaip V.Lotužienė sužinojo apie sūnėnui ir jo bičiuliui neva gresiantį pavojų, kol kas nepavyko išsiaiškinti.

Tuo metu tyrėja dirbusi Romena N. pasakojo, kad iš viršininkės Jurgitos Nausėdienės išgirdusi, kad teks vykti pas E.Gumuliauską, jai iškart pasakė, kad šį vaikiną pažįsta nuo mažens ir ten nenorėtų važiuoti.

„Žinojau, kad Ernestas – Vaidos sesers sūnus. Kintai – mažas kaimas, vieni apie kitus ką nors žino“, – teigė buvusi pareigūnė.

Tačiau J.Nausėdienė į tai nekreipė dėmesio.

Tyrėja tikino apie patikrinimą niekam nieko neprasitarusi.

„Man pasakė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl draudžiamų anabolinių steroidų laikymo. Apie juos nieko nežinojau, ieškojau informacijos internete, domėjausi, kaip atrodo pakuotės. Toje parduotuvėje viskas buvo tvarkinga, surašiau patikrinimo aktą“, – teisme pasakojo Romena N., nenutuokianti, iš kur V.Lotužienė sužinojo apie tikrinimą.

Moteris svarstė, gal ji nugirdo, kai apie tai užsiminė J.Nausėdienė, nes pastaroji visuomet kalba labai garsiai.

Galima gauti informacijos

Į patikrinimą taip pat vykusi tyrėja Aušra S. aiškino ne tik nežinojusi apie pradėtą ikiteisminį tyrimą – ji net nenutuokė, ko reikėjo parduotuvėje ieškoti, nežinojo ir V.Lotužienės bei E.Gumuliausko giminystės ryšio.

Paaiškėjo, kad policijos pareigūnai gali patekti į specialią duomenų valdymo sistemą ir sužinoti, kur pradėtas koks nors ikiteisminis tyrimas.

Išsamesnės informacijos ten negausi, bet jeigu mieste vyksta ikiteisminis tyrimas dėl, pavyzdžiui, draudžiamų stimuliuojančių preparatų, o čia yra vienintelė maisto papildais sportininkams prekiaujanti parduotuvė, jau galima pasidaryti tam tikras išvadas.

Teisme pasirodžiusio E.Gumuliausko stoto galėtų pavydėti ne vienas vyras. Papildų parduotuvei, kur jis nuolat sukiojosi, papildomos reklamos net nereikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.