Rusas į Lietuvą bandė įvažiuoti su Vokietijoje vogtu vilkiku

Bardinų užkardos pasieniečiai nustatė, kad per Panemunės punktą iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykęs vilkikas „Volvo“ su puspriekabe, įtariama, yra vogti Vokietijoje. Sunkiasvorę transporto priemonę vairavo Rusijos pilietis.

Rusas į Lietuvą bandė įvažiuoti su Vokietijoje vogtu vilkiku.<br>VSAT nuotr.
Rusas į Lietuvą bandė įvažiuoti su Vokietijoje vogtu vilkiku.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 11:51 AM

Pirmadienį Panemunės pasienio kontrolės punkte dirbantys ir sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pareigūnai tikrino iš Rusijos į Lietuvą vykusio vilkiko „Volvo“ rusiškais valstybiniais numeriais dokumentus. Sunkiasvorė mašina į Lietuvą vyko su puspriekabe „Schmitz Kargobull“. Vilkiką vairavęs 50 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingą pasą. Įtarimų sukėlė i transporto priemonių dokumentai.

Tikrindami duomenis apie vilkiką ir puspriekabę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jie nuo 2018 m. sausio kaip vogti yra ieškomi Vokietijos teisėsaugininkų.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Rusijos pilietis po apklausos paleistas. Vilkikas su puspriekabe saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.