Ilgapirščių grobis – 12 tūkstančių eurų vertės traktorių navigacinės sistemos

Joniškio rajone du vienai žemės ūkio bendrovei priklausančius traktorius apvogę ilgapirščiai padarė daugiau nei 12 tūkstančių eurų žalą.

 Moderniuose traktoriuose įrengta navigacinė sistema traukia vagišių dėmesį.<br> A.Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka 
 Moderniuose traktoriuose įrengta navigacinė sistema traukia vagišių dėmesį.<br> A.Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2019, 4:27 PM

Vagišių grobiu tapo brangiai kainuojančios navigacinės sistemos, kurios buvo sumontuotos į šios bendrovės traktorius „John Deere“.

Vagystė buvo pastebėta sekmadienį vakare, kai bendrovės darbuotojai ruošėsi purkšti laukus kenkėjus naikinančiais chemikalais.

Į saugomą aikštelę šie traktoriai buvo pastatyti penktadienį vakare.

Nors vieta, kurioje laikomi bendrovės traktoriai, yra dalinai aptverta ir saugoma čia budinčio sargo, vagišiams pavyko nutaikyti palankų momentą.

Visiškai aptverti šios technikos laikymo aikštelės nėra įmanoma, nes ją kerta rajoninės reikšmės kelias.

Įsibrovę į traktorius vagys pagrobė kabinoje įrengtus navigacijos monitorius, o nuo kabinų nuėmė palydovines navigacijos antenas.

Nuostolius patyrusios bendrovės vadovai sakė, kad vagišių grobiu tapusios navigacinės sistemos yra skirtos prie traktoriaus kabinamo purkštuvo valdymui. Tai – specifinis įrenginys, kurį galima panaudoti tik panašioms reikmėms.

Tokių traktoriams skirtų navigacinių sistemų vagysčių pastaruoju metu ženkliai padaugėjo. Nuostolių dėl to jau patyrė nemažai ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos ūkininkų.

Dviejų traktoriuose sumontuotų navigacinių sistemų netekusius Joniškio rajono žemės ūkio bendrovės vadovus guodžia bet jau tai, kad jų žemės ūkio technika yra apdrausta, todėl vagišių padarytus nuostolius turėtų kompensuoti draudimo bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.