Pasienyje sulaikytas vogtas vilkikas ir puspriekabė

Lavoriškių ir Šalčininkų punktuose pasieniečiai sulaikė, įtariama, Vokietijoje ir Belgijoje pavogtus puspriekabę refrižeratorių „Schmitz“ ir vilkiką „DAF“.

VSAT nuotr.
VSAT nuotr.
Pasienyje sulaikytas vogtas vilkikas ir puspriekabė.<br>VSAT nuotr.
Pasienyje sulaikytas vogtas vilkikas ir puspriekabė.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 11:23 AM

Penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių punkte tikrino iš Lietuvos vykusio vilkiko „DAF“ rusiškais numeriais ir jį vairavusio 47-erių Rusijos piliečio dokumentus. Prie vilkiko buvo prikabinta puspriekabė refrižeratorius „Schmitz“ (nuotraukoje) su vištienos kroviniu.

Pasieniečiai nustatė, kad puspriekabės kaip, įtariama, vogtos nuo 2017 m. lapkričio ieško Vokietijos teisėsaugininkai. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Vištiena buvo perkrauta į kitą krovinio savininko atsiųstą transporto priemonę. Puspriekabė saugoma Vilniaus pasienio rinktinėje.

Įtariama, vogtą vilkiką sekmadienį sulaikė VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai. Jie Šalčininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko „DAF“ belgiškais numeriais su puspriekabe ir jį vairavusio 31-erių Uzbekistano piliečio dokumentus.

Pasieniečiai nustatė, kad 2007 m. pagaminto vilkiko kaip, įtariama, vogto paiešką šių metų kovo vidurį paskelbė Belgija. Ir šiuo atveju dėl nusikaltamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Uzbeką po apklausos VSAT pareigūnai paleido. Vilkikas saugomas Šalčininkų punkte.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 73, įtariama, vogtas transporto priemones. Dažniausiai jos sulaikomos prie sienos su Baltarusija – 37 mašinos. Pagal pilietybes tokius automobilius dažniausiai vairavo Lietuvos ir Rusijos (po 15), Uzbekistano (12), Kirgizstano (9), Baltarusijos (8) ir dar 7 valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.