Už narkotikų kontrabandą ir pareigūnų papirkimą latviui gresia kalėjimas

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 26 metų Latvijos Respublikos pilietis kaltinamas neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinės ir nedideliu kiekiu narkotinės medžiagų, jų kontrabanda į Lietuvą ir valstybės tarnautojų papirkimu.

Už narkotikų kontrabandą ir pareigūnų papirkimą latviui gresia kalėjimas.<br>LR prokuratūros nuotr.
Už narkotikų kontrabandą ir pareigūnų papirkimą latviui gresia kalėjimas.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 9:57 AM

Kaip pranešė LR prokuratūra, nemalonumų Latvijos pilietis S.Š. sulaukė praėjusių metų gruodžio 15-osios vakarą. Jo vairuojamą automobilį „Audi“, vos kirtusį Latvijos-Lietuvos sieną, patikrinimui sustabdė muitinės mobiliosios grupės pareigūnai.

Lietuvos pareigūnams „Audi“ salone buvusioje kuprinėje radus į narkotikus panašios medžiagos, automobilio vairuotojas S.Š. jiems pasiūlė kyšį, kad būtų paleistas. Muitinės inspektoriai kyšiu nesusigundė, iškvietė policijos pareigūnus.

Automobilyje buvo rastas stiklinis indas, skirtas narkotinių medžiagų rūkymui, šiek tiek narkotinės medžiagos – kanapių ir 150 gramų psichotropinės medžiagos MDMA. Toks pastarosios kiekis yra laikomas labai dideliu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Ramūnas Pačebutas.

Pasak prokuroro R.Pačebuto, atliekant šį ikiteisminį tyrimą ir siekiant išsaiškinti visas bylos aplinkybes, buvo prašoma kaimynų – Latvijos Respublikos teisėsaugos pareigūnų, teisinės pagalbos.

Kaltinamajam įteikus pranešimą apie įtarimą dėl nusikalstamų veikų, numatytų LR BK 260 str. 3 d., 259 str. 2 d., 199 str. 4 d., 227 str. 2 d. padarymo, jis nurodė, kad savo poziciją dėl įtarimų pasakys teisme.

Baudžiamasis kodeksas už disponavimą labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų, už šių medžiagų kontrabandą – nuo 3 iki 10 metų nelaisvės. Už valstybės tarnautojų papirkimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.