Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas

Teisėsauga baigė tyrimą ir teismas nubaudė vyrą, kurio kraupus poelgis gegužės pabaigoje išgądino Šilalės gyventojus: po miesto šventės upelyje rasti nuskandinti keturi maži šuneliai. Nors vyras ir neliko nenubaustas, ne visi šilališkiai vyrui paskirtu nuosprendžiu liko patenkinti.

Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas.
Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas.
Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas.<br>I. J. Urbonaitės nuotr.
Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas.<br>I. J. Urbonaitės nuotr.
Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas.<br>I. J. Urbonaitės nuotr.
Keturis šunelius Šilalėje nuskandinęs vyras dirbs viešuosius darbus, žudynių užsakovas liko nenubaustas.<br>I. J. Urbonaitės nuotr.
 A.Vaitkevičiaus nuotr.
 A.Vaitkevičiaus nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 9, 2019, 9:05 PM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, gegužės 27 dieną Šilalės tvenkinyje buvo pastebėtas vienas nuskendęs šunelis. Kuomet į pagalbą iškviesti ugniagesiai atvyko jo traukti, vandens telkinyje buvo pastebėtas maišelis su dar trimis, jau nebegyvais, šunyčiais.

Miestelio žmonės iš karto įtarė, kas galėjo būti šio įvykio kaltininkas, tačiau niekas nedrįso garsiai įvardinti šunelius nuskandinusio asmens.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą neilgai trukus buvo rastas šio žiauraus poelgio kaltininkas.

Užsakytas nusikaltimas

Pareigūnams pavyko sulaikyti 51-erių metų vyrą, kuris, išgertuvių metu, kito vyro paliepimu, ryžosi nuskandinti mažus šuniukus.

Supaprastinta tvarka atlikus ikiteisminį tyrimą teismo baudžiamuoju įsakymu vyras buvo nubaustas 6 mėnesiams viešųjų darbų. Jis visiškai pripažino savo kaltę, tad bausmė buvo sumažinta iki 4 mėnesių, lrytas.lt informavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Egidijus Žylius iš Šilalės.

„Buvo tokia situacija, kad Šilalės miesto gyventojas vienam pažįstamam pasiguodė, kad šuo atsivedė per daug šuniukų ir reikėtų keletą jų panaikinti. Tuomet, iš matymo pažįstamas asmuo, taip pat Šilalės miesto gyventojas, sutiko keletą jų pradanginti. Ir išgertuvių metu nusprendė dalį jų paskandinti.

Išsinešė į Šilalės miesto tvenkinį, įsidėjęs į maišelį ir paskandino keturis šuniukus.

Jis savo kaltę visiškai pripažino. Jo atžvilgiu buvo priimtas teismo baudžiamasis įsakymas ir jis buvo nubaustas 6 mėnesių viešųjų darbų bausme.

Vyrui paskirta 6 mėnesių viešųjų darbų bausmę, įpareigojant neatlygintinai atidirbti po 30 valandų per mėnesį visuomenės labui, tačiau kadangi kaltę kaltinamasis pripažino, teismo baudžiamuoju įsakymu, jam buvo sumažinta bausmė vienu trečdaliu, galutinė bausmė paskirta - keturi mėnesiai viešųjų darbų, įpareigojant išdirbti kiekvieną mėnesį po 30 valandų visuomenės labui“, – pasakojo prokuroras.

E.Žylius patikino, kad šio nusikaltimo užsakovas buvo šunelių šeimininkas. Tačiau jis nebuvo patrauktas atsakomybėn. Vietos gyventojų teigimu, vyras taip pat augina besilaukiančią katę, dėl kurios žmonės jau dabar yra labai sunerimę.

Šeimininkas lieka nenubaustas

Nors yra žinoma, kad šunelių šeimininkas prašė nužudyti gyvūnus, jam nebuvo skirta jokia bausmė. Portalas lrytas.lt pasidomėjo, ar gyvūnų apsaugos tarnybos gali pasirūpinti augintinių atėmimu iš jiems riziką keliančių asmenų.

VšĮ „SOS gyvūnai“ direktorė Ilona Reklaitytė-Mezenceva patikino, kad iš savininko katytės atimti negalima. Taip pat gyvūnus skriaudžiantiems ar skriaudusiems žmonėms itin retu atveju yra skiriamos piniginės baudos.

„Kol kas nėra tokio įstatymo, kad galima būtų iš savininko atimti augintinį. Tačiau Lietuvoje mes jau turime tokių atvejų, kuomet buvo skirta piniginė bauda žmogui ir gana nemaža, nes buvo išmesti gyvi šuniukai.

Kaimynas pamatęs pranešė. Kalytė atsivedė šuniukus, o žmogus juos iš karto užkasė. Tai matė kaimynas, pranešė mums, mes atvažiavom, šuniukus atkasėm, jie dar buvo gyvi, bet vėliau neišgyveno.

Parašius pareiškimą policijai, žmogus buvo nubaustas“, – kalbėjo direktorė.

„Viešieji darbai yra geriau, nei bauda“

Tarnybas ant kojų sukėlusi ir visą istoriją įdėmiai stebėjusi Šilalės miesto gyventoja, būsimoji veterinarė Ieva Joana Urbonaitė, pasidalino savo nuomone apie teismo sprendimą.

„Aš reaguoju teigiamai, nes žmogus prisipažino, bent jau pripažino savo kaltę. Aš išvis džiaugiuos, kad buvo bent jau kažkokia bauda skirta, o ne viskas praleista pro akis.

Daug kas tikėjosi piniginės baudos, bet, kai pagalvoji, kad tie žmonės yra geriantys, tai abejoju, kad jie tą piniginę baudą mokėtų, tai viešieji darbai yra kur kas geresnė pamoka“, – nuosprendžiu džiaugėsi I.J.Urbonaitė.

„Tai nebuvo nelaimingas atsitikimas“

Kaip jau buvo skelbta, gegužės 27 dieną buvo gautas pranešimas apie Šilalės užtvankoje nuskendusį šunelį. Traukiant vieną paaiškėjo, kad nuskendę dar trys. Šie buvo įkišti į maišą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis tądien 13 val. 26 min. buvo gautas pranešimas apie Šilalės rajone nuskendusį šunelį.

Šilalės miesto seniūnė pranešė, kad Šilalės rajone, Vytauto Didžiojo gatvėje, reikalinga pagalba iš užtvankos ištraukti negyvą šunį. Atvykus ugniagesiams iš užtvankos buvo ištraukti net keturi šunys ir perduoti seniūnijos darbuotojams.

Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė tąkart lrytas.lt sakė, kad prieš savaitgalį užtvanka buvo tvarkyta ir šunelių tikrai nebuvo. Negyvi šuneliai aptikti prasidėjus savaitgaliui.

„Tą vietą tvarkėme, paleidinėjome miesto fontaną, toje vietoje tikrai nieko nebuvo. Aprinkinėjome šalia esančias šiukšles“, – tikino miesto seniūnė.

Važiavo ištraukti vieno, rado dar tris

Portalas lrytas.lt tąkart susisiekė ir su tarnybasant kojų sukėlusia I.Urbonaite, kuri savam mieste jau penkis metus organizuoja renginius beglobiams gyvūnams.

Mergina papasakojo, kad jai parašė pažįstama aštuntokė mergaitė, kuri pranešė, jog prie užtvankos pamatė negyvą plūduriuojantį šunelį. Neabejinga miesto gyventoja tuoj pat nuvyko į vietą ir paskambinusi Šilalės seniūnei iškvietė ugniagesių pajėgas, kad šie padėtų ištraukti gyvūną.

Ištraukus vieną buvo pastebėti dar trys, plūduriuojantys maiše.

„Jei būtų vienas, būtų galima spėlioti, kad būtų nelaimingas atsitikimas, tačiau man jau buvo aišku, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas. O be to, tai buvo keturi, to paties amžiaus, tos pačios vados šuneliai“, – teigė Ieva.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.