Pakruojo r. dviese surengė naktinį žygį: brovėsi į namus, mušė visus, kas papuolė po ranka

Po išgertuvių savaip pasilinksminti sumanę, į dvejus namus naktį įsiveržę ir ten buvusius žmones sumušę 16 ir 29 metų Pakruojo miesto gyventojai savo žygio detales turės prisiminti teisme.

Policija apie girtų siautėjimą Pakruojyje: vyrui keptuve per galvą, į žmoną paleista kėdė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija apie girtų siautėjimą Pakruojyje: vyrui keptuve per galvą, į žmoną paleista kėdė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija apie girtų siautėjimą Pakruojyje: vyrui keptuve per galvą, į žmoną paleista kėdė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija apie girtų siautėjimą Pakruojyje: vyrui keptuve per galvą, į žmoną paleista kėdė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-07-16 09:06, atnaujinta 2019-07-17 09:15

Naktį į liepos 12-ąją Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimų apie mieste siautėjančius įžūlius chuliganus.

Tuoj po vidurnakčio į policiją kreipėsi S.Nėries gatvėje esančiame name gyvenantis 37-erių vyras.

Vožė per galvą keptuve

Namo šeimininkas pranešė, kad miegodamas išgirdo triukšmą lauke – kažkas spardė laukujes duris.

Kadangi durys buvo tik užkabintos, po kelių smūgių jos atsidarė ir į vidų įgriuvo du anksčiau jam mieste matyti vaikinai.

Neprašyti svečiai šaukdami ėmė vartyti ir mėtyti namuose esančius daiktus.

Kai atsitokėjęs namo šeimininkas įsibrovėlius pamėgino išvaryti, vienas chuliganas trenkė jam per galvą keptuve, o į prabudusią žmoną paleido kėdę – ji kliudė ir užgavo moterį.

Išgrūsti lauk įsibrovėlius vargais negalais pavyko tik po to, kai namo šeimininkui į pagalbą atėjo pas jį svečiavęsis pusbrolis.

Į butą įsibrovė per langą

Po nukentėjusiojo pranešimo įtariamųjų paiešką pradėję patruliai netrukus gavo dar vieną pranešimą apie kituose namuose surengtą išpuolį.

Pamatęs važiuojančius policininkus iš M.Šreiberio gatvės daugiabučio namo išbėgo ir į pareigūnus pagalbos kreipėsi keturiasdešimtmetis vyras.

Šis pakruojiškis pareigūnams pasiskundė, kad prieš keletą minučių jo butą nusiaubė ir jį patį sumušė iš matymo pažįstamas vyras, kuris į butą pateko per pravirą langą, užsilipęs ant laiptinės stogelio.

Pasak nukentėjusiojo, prie bute siautėti ėmusio įsibrovėlio netrukus prisidėjo dar vienas jaunuolis, kurį į vidų patekęs neprašytas svečias įleido atidaręs laukujes buto duris.

Kodėl naktį buvo užpultas savo bute, vyras sakė nenumanąs.

Dėl visko kaltino alkoholį

Į pagalbą dar vieną patrulių ekipažą pasitelkę pareigūnai du įtariamuosius sučiupo po maždaug valandą trukusios paieškos.

Sulaikytam šešiolikmečiui buvo nustatytas lengvas (1,19 prom.) girtumas, o jo bendražygiui 29 metų pakruojiečiui – vidutinis (2,12 prom.) girtumas.

Pastarasis sulaikytasis netrukus vėl ėmė siautėti – jis spardė policijos automobilio dureles bei sulaikytuosius nuo pareigūnų skiriančią pertvarą. Vyras nurimo tik jį supančiojus.

Į areštinę uždarytiems pakruojiškiams buvo pareikšti įtarimai dėl asmens būsto neliečiamumo pažeidimo ir fizinio skausmo sukėlimo.

Už grotų išsiblaivę įtariamieji savo elgesio motyvų paaiškinti negalėjo – tvirtino, kad galvą jiems susuko alkoholis.

Laisvėje puolė svaigintis

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas šešiolikmetis anksčiau į policijos akiratį nebuvo patekęs, o 29 metų pakruojiškis už vagystes bei sveikatos sutrikdymą jau yra teistas ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje.

Kadangi sučiuptų chuliganų buvo nuspręsta nesuimti, areštinėje jie ilgai neužsibuvo.

Vos išleistas 29 metų pakruojiškis netruko vėl prisidirbti. Kitą naktį policininkai šį vyrą sučiupo, kai jis su draugu svaiginosi narkotikais.

Kvaišalų buvo rasta ir sulaikytųjų aprangoje bei daiktuose, ir jų organizme – atlikti šlapimo testai parodė, kad vyrai vartojo marihuaną ir amfetaminą.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.