Moters iš Gargždų bandymas dengtis būtinąja gintimi neišdegė: „Nenorėjau jo žudyti“

Gargžduose gyvenanti 45 metų Ingrida Krikšnaitė, nuskriaudusi sugyventinį, kuris su ja dalijosi pastoge, sulaukė atpildo – treji metai nelaisvės už sunkų artimo žmogaus sveikatos sutrikdymą.

I.Krikšnaitė neįtikino teismo, kad ji peiliu gynėsi nuo sugyventinio išpuolių, ir gavo realią laisvės atėmimo bausmę.<br>G.Pilaičio nuotr.
I.Krikšnaitė neįtikino teismo, kad ji peiliu gynėsi nuo sugyventinio išpuolių, ir gavo realią laisvės atėmimo bausmę.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2019, 7:20 PM

Klaipėdos apylinkės teisme po nuosprendžio I.Krikšnaitė gailėjosi, kad nei iš šio, nei iš to bute virtuviniu peiliu smogė savo sugyventiniui Nerijui Antužiui ir sunkiai jį sužalojo.

„Nenorėjau jo žudyti – degtinė galvą apsuko“, – panarinusi galvą kalbėjo anksčiau neteista moteris, kuriai tą dieną buvo nustatytas sunkus – 2,8 promilės – girtumas.

Pretenzijų nepareiškė

Neblaivus buvo ir nukentėjęs I.Krikšnaitės gyvenimo draugas – jo kraujyje etanolio koncentracija sudarė 1,7 proc. Pora Gargžduose (Klaipėdos r.) kartu gyveno šešerius metus.

Smurtautojai už sunkų nusikaltimą atseikėta trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Jai dar reikės atlyginti sugyventinio gydymo ligoninėje išlaidas, siekiančias 1978 eurus.

Nukentėjęs vyras dėl sužalojimų jokių pretenzijų nereiškė, civilinio ieškinio draugei nepateikė.

Barnis dėl banko kortelės

Incidentas įsiplieskė kovo 13 dieną – atsikėlę rytą sugyventiniai kartu vartojo alkoholį. Mat Nerijus ką tik buvo gavęs algą, o kitą dieną kankinamas pagirių norėjo „pataisyti sveikatą“.

Po to buto šeimininkas iškurnėjo kažkur į miestą. Ten išgėręs dar keturis litrus stipraus alaus jau sunkiai prisiminė, kada ir kaip paršlitiniavo namo.

Nukentėjusysis visų incidento aplinkybių neįsidėmėjo, bet įtaria, jog susibarė dėl to, kad Ingrida nenorėjo jam grąžinti paimtos banko mokėjimo kortelės.

I.Krikšnaitė tada buvo įkaušusi dar labiau, bet teisme viską prisiminė geriau: „Jis šūkaliojo, visur ieškojo tos banko kortelės, nes norėjo dar išgerti. Reikalavo ją atiduoti, vožė man į ausį.“

Pagalbos rankos neištiesė

Tuomet Ingrida nubėgo į virtuvę, susirado peilį ir dūrė Nerijui į šoną iš nugaros. Per pirminę apklausą vyriškis nurodė, kad sugyventinė jį sužalojo miegamajame, gulintį lovoje.

„Buvau labai sutrikusi, kai jis pradėjo šaukti. Viskas vyko žaibiškai. Automatiškai jam smogiau, negaliu pasakyti, kur pataikiau, viskas vyko kaip pro rūką. Gailiuosi, kad taip įvyko“, – apgailestavo Ingrida.

Nerijus iš pradžių manė, kad sugyventinė jam trenkė kumščiu. Tik pajutęs tekantį šiltą kraują suprato, kad sužalotas peiliu. Prašė Ingridos iškviesti greitąją medicinos pagalbą.

Bet sugyventinė atsisakė – esą jokių medikų nereikia, patarė žaizdą apsivynioti paklode.

Supratęs, kad Ingrida nė piršto nepajudins, sužalotasis pats paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Vadino būtinąja gintimi

Nusikaltimo vietoje pareigūnai išvydo ant kėdės sėdinčią girtą moterį. Prieškambaryje ant spintelės mėtėsi kruvina paklodė, rastas ir virtuvinis peilis su 14 centimetrų ilgio geležte.

Krauju pasruvęs vyras nugabentas į ligoninę. I. Krikšnaitė tik vežama į policiją tarsi ir prisipažino pasišvaisčiusi peiliu: „O ką daryti reikėjo – jis varė mane lauk, keikė necenzūriniais žodžiais?“

Nors Nerijus iškart nurodė, kas jį sužalojo, Ingrida jautėsi tvirtai – aiškino, kad nieko baisaus neįvyko, ji susitaikysianti su vyru. Ant moters veido jokių smurto žymių nepastebėta.

Bedarbė I.Krikšnaitė kruviną incidentą mėgino pavaizduoti kaip būtinąją gintį, teigė, kad Nerijus neva pirmasis ją užpuolęs. Prieš kelerius metus Ingrida jau buvo smarkiai apkūlusi sugyventinį.

Melavo apie smurtą šeimoje

„Jam nesisekė su darbais, ne visada laiku gauna algą. Tada būna piktas ant viso pasaulio, nesutaria ir su motina“, – sakė moteris, kuriai diagnozuoti psichikos sutrikimai vartojant alkoholį.

Gargždiškis vis žadėjo Ingridai su ja susituokti. Pastaruoju metu pora dažnai pykdavosi, išgėręs Nerijus, pasak sugyventinės, keldavo prieš ją ranką, bet paskui pora susitaikydavo.

I.Krikšnaitė yra gerai žinoma policijai – jai surašyta daug administracinių protokolų dėl pasirodymo neblaiviai viešose vietose, melagingų pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje.

Moters aiškinimai, kad artimą žmogų ji sužalojo gindamasi nuo išpuolių, teismo neįtikino – jos poelgis įvertintas kaip tyčinis sveikatos sutrikdymas, jai skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.