Plungės r. šiurpus vyro išpuolis: auka tvirtina, kad užsiliepsnojo pati

Plungiškė Regina Antanavičienė, vos likusi gyva po šiurpaus sugyventinio 68 metų Kazimiero Antanavičiaus išpuolio, teisme aiškino, kad ji pati staiga užsidegė. Mėgstantis išgerti vyras ne tik sunkiai sužalojo moterį, bet ir supleškino jos namus.

Plungės r. šiurpus vyro išpuolis: auka tvirtina, kad užsiliepsnojo pati.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Plungės r. šiurpus vyro išpuolis: auka tvirtina, kad užsiliepsnojo pati.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Nukentėjusioji R.Antanavičienė vakar Klaipėdos teisme dievagojosi, kad teisiamas sugyventinis K.Antanavičius yra nekaltas, – ji pati užsidegė.<br>G.Pilaičio nuotr.
Nukentėjusioji R.Antanavičienė vakar Klaipėdos teisme dievagojosi, kad teisiamas sugyventinis K.Antanavičius yra nekaltas, – ji pati užsidegė.<br>G.Pilaičio nuotr.
 R.Antanavičienė jokio atlygio už sunkiai sutrikdytą sveikatą ir sudegintus namus nereikalauja.<br>G.Pilaičio nuotr.
 R.Antanavičienė jokio atlygio už sunkiai sutrikdytą sveikatą ir sudegintus namus nereikalauja.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pensininkui K.Antanavičiui dabar gresia reali laisvės atėmimo bausmė.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pensininkui K.Antanavičiui dabar gresia reali laisvės atėmimo bausmė.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daug metų kartu gyvenę plungiškiai po gaisro liko be savo pastogės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daug metų kartu gyvenę plungiškiai po gaisro liko be savo pastogės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 24, 2019, 3:42 PM

Plungės rajone, Purvaičių kaime, gyvenęs pensininkas K.Antanavičius pirmą kartą stojo prieš teismą – jam pateikti kaltinimai dėl sunkaus artimo žmogaus sužalojimo ir svetimo turto sunaikinimo.

68 metų R.Antanavičienė smarkiai apdegė, kai įsiutęs girtas sugyventinis ją apipylė benzinu. Po traumų atsigavusi moteris atleido skriaudėjui, dėl visko kaltino degtinę, reikalavo riboti prekybą alkoholiu.

Kilus gaisrui sudegė R.Antanavičienei priklausęs namas. Likę be pastogės ir daiktų sugyventiniai dabar vėl kartu gyvena Plungėje, savivaldybės skirtame socialiniame būste.

Negavęs degtinės įsiuto

Konfliktas įvyko vasario 19-ąją. Pagirių kankinamam K.Antanavičiui kaimynas nupirko ir atnešė į namus du butelius degtinės.

Vyrams išgėrus vieną butelį R.Antanavičienė nusprendė, kad to užteks, – kažkur paslėpė kitą, ragino sugyventinį kibti į darbą. Tą dieną jis buvo pasižadėjęs supjauti malkų.

Kai sugėrovas išspūdino namo, Kazimieras ėmė reikalauti degtinės, bet nieko nepešė. Valdingo būdo Regina netgi pagrasino iškaršti kailį sugyventiniui, jeigu jis nenurims.

Tuomet K.Antanavičius dar labiau įsiuto – nuėjęs į daržinę ten susirado į litrinį polietileno indą anksčiau supilto benzino ir grįžo atgal į namus.

Pamatęs koridoriuje sugyventinę vyras iš pasalų šliūkštelėjo jai ant drabužių benzino tuo metu, kai ji mėgino prisidegti cigaretę.

Užsidegė moteris ir namai

„Pajutau, kad per nugarą teka kažkoks skystis. Kai čirkštelėjau degtuką, tik blumt – liepsna nei iš šio, nei iš to.

Užsidegė drabužiai, ėmė svilti plaukai“, – išpuolį prisiminė R.Antanavičienė.

Išlėkusi iš lauką moteris dar spėjo pabėgėti kelis šimtus metrų nuo namų, paskui puolė į sniegą. Nuo pralieto ant grindų benzino užsiliepsnojo sodyba – iš jos liko tik degėsių krūva.

Tyrėjai mėgino išsiaiškinti, ką tuo metu veikė K.Antanavičius, ar mėgino kaip nors padėti užsiliepsnojusiai sugyventinei, namuose gesinti ugnį, bet jis tik gūžčiojo pečiais.

„Nieko nežinau, nieko neprisimenu. Benzino įsipyliau iš didesnio butelio, pasidėjau šalia motorinio pjūklo – rengiausi pjauti malkas“, – Klaipėdos apygardos teisme lemeno K.Antanavičius.

Girtas kaip pėdas K.Antanavičius buvo atvežtas į tą pačią Plungės ligoninę, bet jam pagalbos neprireikė. Regina patyrė sunkių pirmojo ir antrojo laipsnio nugaros, kojos, rankų nudegimų.

Namie smurtaudavo abu

Po sukelto incidento K.Antanavičius net nesuvokė, kas atsitiko tą dieną. Vyras ligoninėje atsisakė pasitikrinti blaivumą, nieko negalėjo pasakyti policijos tyrėjams.

Teisme vyras iš dalies pripažino kaltę, aiškino nenorėjęs padegti sugyventinės ir namų: „Prašiau, duok butelį, išgersime, bet ji užsispyrė. Žodis po žodžio susipykome, pasakė sutvarkysianti mane.“

Įsiutęs vyras tą akimirką tikriausiai prisiminė ankstesnius konfliktus, kai R.Antanavičienė jį ir net savo sūnų iš pirmosios santuokos dėl girtuokliavimo ne kartą buvo apskundusi policijai.

Ūmaus būdo plungiškė kartais nesuvaldydavo rankų – dukart teista už smurtą artimoje aplinkoje.

Regina ir Kazimieras kartu gyvena jau 30 metų. Anksčiau buvo susituokę, susilaukė sūnaus, kuris tragiškai žuvo – nuskendo. Vėliau pora išsiskyrė, bet ir toliau liko po vienu stogu.

Žiemą netekę pastogės sugyventiniai sulaukė paramos – žmonės sušelpė drabužiais, maisto produktais. Plungės savivaldybė jiems skyrė socialinį būstą.

Žalos atlygio nereikalauja

Kaltinamasis teismui pateikė medikų pažymą, kad serga sunkia nepagydoma liga, informavo, jog jo ir R.Antanavičienės santuoka rugpjūčio pradžioje vėl bus atnaujinta.

„Dievu prisiekiu, jis manęs nepadeginėjo – aš pati brūkštelėjau degtuką, o jis to nepastebėjo“, – sugyventinį nuo griežtos bausmės teisme mėgino apsaugoti nukentėjusioji.

Moteris jokio žalos atlygio už sutrikdytą sveikatą ir sudegintus namus nereikalauja: „Susitaikėme, dabar norime gyventi protingai, toliau nuo kaimo, visokiausių girtuoklysčių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.