Nuotrauka prie Baltarusijos sienos ženklo kainavo 70 eurų

Šalčininkų rajone Nyderlandų pilietis su dviem nepilnamečiais sūnumis sugalvojo nusifotografuoti prie Baltarusijos ženklo. Užsieniečiai dėl neatsargumo kirto sieną, dėl to tėvas gavo 70 eurų administracinę baudą.

Nuotrauka prie Baltarusijos sienos ženklo kainavo 70 eurų.<br>VSAT nuotr.
Nuotrauka prie Baltarusijos sienos ženklo kainavo 70 eurų.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 12:04 PM

Ketvirtadienį Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Tabariškių kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, per vaizdo stebėjimo sistemas pamatė tris asmenis. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 51-erių Nyderlandų pilietis kartu su 11-os ir 15-os metų sūnumis. Jie prie sienos atvyko automobiliu „Toyota Corolla“.

Pasieniečių per kameras stebimi užsienietis su sūnumis įžengė į Baltarusijos teritoriją. Jie priėjo prie šios šalies sienos ženklo, jį apėjo ir nusifotografavo. Tada Nyderlandų piliečiai grįžo atgal į Lietuvą, kur juos pasitiko atskubėję VSAT patruliai.

Dėl valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo vyrui pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną ir skyrė jam 70 eurų baudą.

Atlikus visus formalumus Nyderlandų piliečiai buvo paleisti.

VSAT primena, kad valstybės sieną sausumoje galima pereiti tik po patikrinimo pasienio kontrolės punkte. Asmenys, kertantys valstybės sieną, privalo turėti ir pateikti patikrinimą atliekančių valstybės institucijų pareigūnams galiojančius asmens dokumentus, suteikiančius teisę pereiti valstybės sieną. Taip pat tikrinami ir automobilių, gabenamų daiktų bei krovinių dokumentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.