Kaunietis su bendrais užvaldė krovinius su batais už 420 tūkst. eurų: po pirmo teismo nepasimokė

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai toje pačioje byloje antrą kartą sulaikė įtariamąjį D.L. (gim. 1981 m.), kuris pažeidė 2019 m. gegužės 29 d. teismo paskirtos jam kardomosios priemonės – intensyvios priežiūros sąlygas.

Kaunietis su bendrais užvaldė krovinius su batais už 420 tūkst. eurų: po pirmo teismo nuosprendžio nepasimokė.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Kaunietis su bendrais užvaldė krovinius su batais už 420 tūkst. eurų: po pirmo teismo nuosprendžio nepasimokė.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 29, 2019, 4:04 PM, atnaujinta Jul 29, 2019, 4:05 PM

Kaunietis D.L. dar 2019 sausį, veikdamas bendrininkų grupėje su Ukrainos Respublikos piliečiu ir kitais asmenimis, per kelis kartus iš sandėlių Ispanijoje bei Portugalijoje apgaule užvaldė Baltarusijos įmonei priklausančius krovinius – avalynę, kurių bendra vertė siekia 420 tūkst. eurų.

Pareigūnams pavyko rasti ir sulaikyti dalį krovinių. Dėl šių nusikaltimų padarymo piliečiui D.L. buvo įteiktas pranešimas apie įtariamą ir 2019 balandžio 30 dieną jam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėnesiui. Tačiau 2019 gegužės 29 dieną, teismas šią griežčiausią kardomąją priemonę sušvelnino, pakeisdamas ją į švelnesnę – intensyvią priežiūrą.

Tačiau įtariamasis nepasimokė ir neilgai buvo laisvėje.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai tyrimo metu gavę duomenų, jog D.L. ir toliau tęsia savo nusikalstamą veiką, 2019 m. liepos 24 d. sulaikė jį bei jo bendrą – pilietį E.N. (gim. 1981 m.), kai jis nuvyko į pašto skyrių ir bandė išsiųsti pašto siuntą su suklastotais Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortele bei vairuotojo pažymėjimu, išduotais Ukrainos Respublikos piliečio vardu.

Nors įtariamasis ir jo gynėjas bandė įtikinti teismą, kad kardomosios priemonės – suėmimo sąlygų nėra, tačiau šį kartą teismo sugraudinti nepavyko.

Teismas konstatavo, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, toliau gali daryti naujus nusikaltimus, jam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė šiuo atveju nepasiekė savo tikslų. Atsižvelgiant į tai teismas paskyrė D.L. suėmimą 2 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.