Turgelių miestelyje pareigūnai stabdė nelegalią prekybą alkoholiu

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai reaguodami į gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos alkoholiu nustatymo, 2019 m. liepos 27 d., darbavosi Šalčininkų rajone, Turgelių seniūnijoje.

Turgelių miestelyje pareigūnai stabdė nelegalią prekybą alkoholiu.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Turgelių miestelyje pareigūnai stabdė nelegalią prekybą alkoholiu.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-30 16:36

Apie 17 val. 40 min. Turgelių miestelyje, pareigūnai nustatė, kad Ilgojoje gatvėje, gyvenanti vietos gyventoja (gimusi 1974 m.), neteisėtai prekiavo namų gamybos alkoholiniais gėrimais. Įvykio vietoje buvo sulaikytas 1955 m. gimęs vietos gyventojas, kuris spėjo įsigyti apie 1 litrą skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.

Pareigūnams atlikus kratą, gyvenamajame name buvo rastas aparatas naminei degtinei gaminti, broga, pagaminta antisanitarinėmis sąlygomis, kurioje vizualiai apžiūrint plaukiojo tarakonai ir kiti gyviai ir ką tik pagaminta naminė degtinė. Pagal minėtą faktą Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų rajono PK pradėjo ikiteisminį dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruot etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Kita Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų rajono PK grupė darbavosi taip pat Turgelių miestelyje, tik Akmenynės gatvėje, kur vietos gyventoja (gimusi 1969 m.) pardavė 0,5 litro stipraus namų gamybos alkoholinį gėrimą kitam vietos gyventojui.

Pareigūnams nedelsiant atlikus kratą, gyvenamojoje patalpoje rasta apie 10 litrų skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą bei 174 pakeliai įvairių rūšių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka tvarka finansų ministro patvirtinto specialiais ženklais – banderolėmis.

Pagal minėtą faktą Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų rajono PK pradėjo ikiteisminį tyrimą bei administracinių teisės nusižengimų bylos teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Pažymėtina, kad gyventojų nepakantumas nelegaliai alkoholio prekybai dažniausiai susijęs su tuo, kad šeimos nariai, turintys priklausomybę nuo alkoholio ir psichiką veikiančių medžiagų, pirkdami „taškuose“ palieka paskutines šeimos santaupas, parduoda už alkoholį šeimos turtą, atiduoda tėvų šalpos pensiją ir vaikams skiriamų pašalpų lėšas, todėl vietos gyventojais vis aktyviau kreipiasi į policiją ir pranešinėja apie nelegalią prekybą alkoholiu ir kitas akcizines prekes.

Šalčininkų policija dėkinga vietos gyventojams už vertingą informaciją kovojant su šiais teisės pažeidimais ir toliau prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8700 60000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.