„Lapinų“ grupuotės vadeivai L. Lapinskui nepavyko į laisvę išeiti anksčiau laiko

Kauno apygardos teismo sprendimas penktadienį iš „Lapinų“ grupuotės vadeivos Laimono Lapinsko atėmė viltį anksčiau laiko išeiti į laisvę.

„Lapinų“ grupuotės vadeivai L. Lapinskui nepavyko į laisvę išeiti anksčiau laiko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lapinų“ grupuotės vadeivai L. Lapinskui nepavyko į laisvę išeiti anksčiau laiko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2019, 3:41 PM

Kauno teismas atmetė nuteistojo advokato skundą ir paliko galioti Marijampolės apylinkės teismo verdiktą, kad Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus Lygtinio paleidimo komisijos sprendimas netaikyti L.Lapinskui lygtinio paleidimo su intensyvia priežiūra buvo pagrįstas.

Marijampolės apylinkės teismas buvo nusprendęs, kad „šiuo metu nėra pagrindo manyti, jog nuteistasis L.Lapinskas būdamas laisvėje laikysis įstatymų ir nenusikals“.

„Esant tokioms aplinkybėms, abejoti tiek Komisijos, tiek ir pirmosios instancijos teismo sprendimu netaikyti L.Lapinskui lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos, teisinio pagrindo nėra“, – teigiama Kauno apygardos teismo nutartyje.

Teismas konstatavo, kad nuteistasis negali būti taisomas neizoliuotas nuo visuomenės.

Nuteistojo advokato skundą išnagrinėjęs teismas daro išvadą, jog L.Lapinskas neatitinka nustatytų lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigų sąlygų. Nenustatyta akivaizdi pažanga mažinant nusikalstamo elgesio riziką, todėl apylinkės teismo nutartis teisėta ir pagrįsta.

Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Vienos žiauriausių Vilniuje 2002–2005 metais veikusios gaujos vadeiva L.Lapinskas 2008-ųjų birželį buvo nuteistas kalėti 20 metų.

2015 metais, bausmės atlikimo metu, L.Lapinskas buvo nuteistas ir už Lukiškių kalėjimo prižiūrėtojo sukurstymą piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir jam perduoti mobilųjį telefoną bei SIM kortelę. Tačiau 2016 metais Lietuvos apeliacinis teismas jį išteisino dėl šios veikos.

L.Lapinskas bausmę atlieka už įvairius sunkius ir labai sunkius nusikaltimus. Vyras vadovavo gaujai, kuri vertėsi turto prievartavimu bei savavaldžiavimu, išsinuomotuose butuose bei garažuose laikė bei platino didelius kiekius narkotinių medžiagų – heroiną, kanapių dervą, metamfetaminą.

Grupuotė taip pat neteisėtai įgijo ir laikė įvairaus kalibro šautuvus, pistoletus bei sprogstamąsias medžiagas. Šiai grupuotei buvo inkriminuotos dvi žmogžudystės.

L.Lapinskas nelaisvėje laikomas jau 14 metų – jis sulaikytas 2005-siais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.