Klaipėdos policija įspėja: sukčiai naudojasi ieškančiųjų laikino būsto patiklumu

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įspėja, kad yra padaugėję su butų nuoma susijusių sukčiavimo atvejų. Žmonės interneto portaluose, socialiniuose tinkluose randa skelbimus, kad išnuomojami butai, susisiekia su tariamais nuomotojais, kurie prašo iš anksto pervesti nurodytą sumą.

 Klaipėdos policija įspėja: sukčiai naudojasi ieškančiųjų laikino būsto patiklumu.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Klaipėdos policija įspėja: sukčiai naudojasi ieškančiųjų laikino būsto patiklumu.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-06 11:16, atnaujinta 2019-08-06 11:19

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, banko pavedimus atlikę nukentėjusieji nebesusisiekia su „nuomotojais“, skelbimai taip pat dingsta.

Vien per paskutines dvi paras tokiu būdu po daugmaž 200 eurų neteko net trys žmonės. Jie norėjo išsinuomoti butus Palangoje, Žemaitės g., Klaipėdoje, Liepojos g., ir apartamentus poilsio namuose Kuverto g. Neringoje, tačiau nė vienam iš jų to padaryti nepavyko.

Tariami butų nuomotojai į skambučius nebeatsakė, o kambarių poilsio namuose siūlytojas į elektroniniu paštu išsiųstą laišką parašė šitokį atsakymą: „labai atsiprašome, kadangi įvyko nelaimė mūsų apartamentuose“. Tačiau „nelaimę patyrę“ apartamentų „nuomotojai“ nesiteikė grąžinti sumokėtų pinigų.

Kviečiame atsargiai ieškoti patalpų būsto nuomai, ypač artėjant mokslo metams ir į Klaipėdą suvažiuosiant būsimiesiems studentams. Tie, kurie nori saugiai ir patogiai apsigyventi, turėtų pirmiausia susitikti su nuomotoju, apžiūrėti butą, įsitikinti, kad jis nuomojamas legaliai, sudaryti sutartį, ir tik tuomet mokėti už jį suderėtą sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.