Teismas tikisi pradėti nagrinėti bylą dėl „Zero live show“ reklamos

Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai antradienį tikisi atversti bylą dėl „Zero live show“ reklamos.

Neaišku ar numatytas posėdis įvyks, nes nepavyko įteikti šaukimo atvykti režisieriui Emiliui Vėlyviui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Neaišku ar numatytas posėdis įvyks, nes nepavyko įteikti šaukimo atvykti režisieriui Emiliui Vėlyviui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 7:18 AM, atnaujinta Aug 6, 2019, 9:33 AM

Tačiau kol kas neaišku ar numatytas posėdis įvyks, nes nepavyko įteikti šaukimo atvykti režisieriui Emiliui Vėlyviui.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai praėjusių metų rugpjūčio 15 dieną minint Žolinės šventę, į Turgelių miestelyje esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai – aktoriai Vitalijus Cololo, Mindaugas Papinigis ir Ainis Storpirštis.

Jie lenkų kalba pasakojo apie spalio mėnesį „Siemens“ arenoje vyksiantį renginį „Zero live show“, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalino suktines, taip galimai sutrikdydami religinės bendruomenės apeigas.

Tuo metu bažnyčioje vyko bendra tikinčiųjų rožinio malda, išpažinčių klausymas.

Vilniaus apylinkės prokuratūros atlikto tyrimo metu nustatyta, kad artistai įžūliai bažnyčioje elgėsi pagal E. Vėlyvio surašytą scenarijų.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad reklaminės akcijos organizatoriai ir vykdytojai tyčia, sąmoningai rengėsi sutrikdyti religines apeigas būtent šioje bažnyčioje, gausiai lankomoje lenkų tautybės tikinčiųjų.

Už trukdymą atlikti religines apeigas ar iškilmes gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.