Aiškėja kraupios avarijos Neringoje detalės: 19-metė – komoje, ją parbloškė jaunas vietos politikas

„Mūsų šeima gyvena maldomis ir viltimi“, – po kraupios avarijos, kurios metu 19-metis Neringos politikas Simas Sagatauskas ties Pervalkos gyvenviete sužalojo savo bendraamžę Aušrinę J., ištarė merginos močiutė Janina Vaičienė. Vienoje Pervalkos kavinių dirbusi kaunietė Aušrinė patyrė itin sunkią traumą ir šiuo metu gydoma Klaipėdos ligoninės reanimacijoje. Studentę ištiko koma – medikai nesiryžta išsakyti kokių nors prognozių apie tolesnę būklę.

 Jaunas Neringos politikas ties Pervalka parbloškė savo bendraamžę, merginą ištiko koma.<br> Lrytas.lt koliažas
 Jaunas Neringos politikas ties Pervalka parbloškė savo bendraamžę, merginą ištiko koma.<br> Lrytas.lt koliažas
 Jaunas Neringos politikas ties Pervalka parbloškė savo bendraamžę, merginą ištiko koma.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos.
 Jaunas Neringos politikas ties Pervalka parbloškė savo bendraamžę, merginą ištiko koma.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos.
 Jaunas Neringos politikas ties Pervalka parbloškė savo bendraamžę, merginą ištiko koma.<br> G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
 Jaunas Neringos politikas ties Pervalka parbloškė savo bendraamžę, merginą ištiko koma.<br> G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 10, 2019, 3:05 PM, atnaujinta Aug 10, 2019, 6:09 PM

Mergina patyrė galvos traumą, dubens kaulų lūžį, kitus labai sunkius, daugybinius sužalojimus.

Vaizdus po avarijos matę vietos gyventojai svarstė, kad „Volvo“ galėjo lėkti dideliu greičiu – smūgio būta labai stipraus, mašina nulėkė nuo kelio, ji buvo smarkiai sumaitota. Automobilis apvirto ir prispaudė merginą. Pasak liudininkų, avarija įvyko pėsčiųjų perėjoje, kelyje tarp Nidos ir Smiltynės, sankryžoje ties Pervalka.

S.Sagatauskas priklauso Socialdemokratų partijai, o jo tėvas, verslininkas Artūras Sagatauskas – Liberalų Sąjūdžiui. Tėvas ir sūnus skirtingais laikotarpiais kandidatavo į Neringos savivaldybės tarybą – paskutiniai rinkimai nebuvo sėkmingi S.Sagatauskui, o 2015 metais į savivaldybę nepateko jo tėvas.

„Nelaimės galėjo ir neįvykti, jei būtų pasirūpinta eismo dalyvių saugumu. Tai – vienintelė perėja, kuria iš Pervalkos galima pasiekti jūrą. Tačiau pakelės augmenija – nenupjauta, vairuotojams ir pėstiesiems matomumas prastas, be to, nėra vadinamojo kelio pakilimo, kuris priverstų juos sumažinti greitį. Kelyje tarp Nidos ir Smiltynės ties Pervalkos gyvenviete būtinai reikėtų apriboti greitį iki 50 kilometrų per valandą.

Reikia skubiai imtis priemonių, nes skaudžios nelaimės bet kuriuo momentu gali pasikartoti“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Aušrinės darbdavys Jonas Lisauskas, iškart po avarijos atskubėjęs į jos vietą.

Avarijos akimirkos – siaubingos

Neringos miestą ir visą Lietuvą sukrėtė avarija, kurios metu traumą patyrė vasarą pajūryje užsidirbti pinigų norėjusi jauna kaunietė.

Aušrinė po darbo su savo drauge nusprendė pasivaikščioti po Pervalkos apylinkes.

Pasak J.Vaičienės, į perėją įžengusios merginos pamatė atvažiuojantį „Volvo S80“.

Aušrinės bičiulė spėjo skubiai pasitraukti į šalį, o ją pačią mašina partrenkė.

„Anūkė po smūgio užkrito ant variklio dangčio – mašina vertėsi, nulėkė nuo kelio. Aušrinė liko prispausta automobilio, kol jos neištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

Kiek žinome, iš pradžių ji sąmonės nebuvo praradusi, šaukė iš skausmo. Tačiau po kurio laiko ją ištiko koma. Mūsų žiniomis, nesimatė jokių stabdymo žymių.

Karštai meldžiamės, kad Aušrinę pavyktų išgelbėti“, – pasakojo J.Vaičienė.

Pasak močiutės, iš politikų šeimos po kraupios nelaimės nebuvo jokios reakcijos: „Neišgirdome net atsiprašymo“.

Merginą parbloškęs jaunas politikas taip pat atsidūrė ligoninėje.

Įvykis nepateko į suvestines

Dėl šio įvykio Klaipėdos policija pradėjo tyrimą, apklausė kartu su Aušrinė ėjusią draugę ir kitą liudininkę, kuri susidūrimo metu buvo netoliese.

Kol kas neaišku, ar S.Sagatauskas pajėgė duoti parodymus, ar jam pareikšti įtarimai.

Policija šių ir daugelio kitų tyrimo detalių neskelbia.

Informacija apie šią rezonansinę avariją nepateko nei į respublikines, nei į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato paros įvykių suvestines.

Tiesa, žurnalistams dominantis, pareigūnai praėjus daugiau nei pusei paros nuo nelaimės išplatino lakonišką pranešimą apie rugpjūčio 6 dieną, apie 17 val. 40 min. kelyje Klaipėda-Smiltynė, ties Pervalka įvykusią avariją.

Pasak pareigūnų, vaikino vairuojamas automobilis „Volvo“ partrenkė merginą, apvirto ir ją prispaudė.

Tą patį vakarą iš ligoninės buvo gautas pranešimas, kad merginai diagnozuoti daugybiniai sužalojimai, ji gydoma reanimacijos skyriuje.

Automobilio vairuotojui lūžo raktikaulis, jis patyrė ir kitų sužalojimų. Pirminiais duomenimis, jis buvo blaivus, o greitis bus nustatytas gerokai vėliau.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Andromedos Grauslienės, eismo nelaimė nepateko į suvestines, nes ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas tik kitą dieną.

Klerkai nepakrutino pirštų

Naujienų portalui lrytas.lt nepavyko rasti S.Sagatausko, jis neatsiliepė į žinutę feisbuke. Kokia jo sveikatos būklė šiuo metu, kol kas neaišku. Jauno politiko tėvas A.Sagatauskas bendrauti su portalu nepanoro, žadėjo tai padaryti vėliau.

„Nesu ekspertas, todėl sudėtinga būtų svarstyti, koks buvo automobilio greitis“, – ištarė A.Sagatauskas.

Tuo tarpu Neringos verslininkas J.Lisauskas iškėlė opią problemą, kurios atsakingos valdžios įstaigos nesprendžia daugelį metų.

Ties vienintele perėja, vedančia iš Pervalkos iki jūros, nėra nei vadinamojo kelio pakilimo, nei kitų priemonių, kurios priverstų vairuotojus sumažinti greitį, pristabdyti automobilį, skatintų jų drausmingumą.

Greitis čia ribojamas iki 70 kilometrų per valandą, tačiau J.Lisausko ir kitų gyventojų įsitikinimu, reikėtų ribojimą įvesti iki 50 kilometrų per valandą.

Nenupjauti krūmai, šakos, kita pakelės augmenija – tai smarkiai kenkia vairuotojų ir pėsčiųjų matomumui.

„Savivaldybės atstovai ne kartą man pasakojo, jog kreipėsi į Automobilių kelių direkciją, kad kelyje tarp Nidos ir Smiltynės ties sankryža su Pervalka būtų įrengtas pakilimas, žengti kiti žingsniai saugumui užtikrinti, tačiau nieko iki šiol nepadaryta. Jei būtų laiku tuo pasirūpinta, galbūt perėjoje skaudžios nelaimės būtų pavykę išvengti.

Šiame kelio ruože ties Preila situacija – dar blogesnė: ten iš viso nėra perėjos!

Ko laukiama? Naujos skaudžios nelaimės?

Manau, jog Simas vairavo išsiblaškęs, greitis galėjo būti didelis. Tačiau avarijos galbūt būtų pavykę išvengti, jei būtų laiku pasirūpinta perėjos saugumu“, – pasakojo neringiškis.

J.Lisauskas tvirtino negirdėjęs, kad tėvo pėdomis į politiką pasukęs S.Sagatauskas būtų linkęs greitai lakstyti keliuose, šiurkščiai pažeidinėtų eismo taisykles: „Blogos reputacijos jis neturėjo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.