Po kruvinų muštynių – griežčiausia teismo bausmė 23-ejų merginai

Trys klaipėdiečiai, nei iš šio, nei iš to gatvėje sukėlę kruvinas muštynes, išklausė nuosprendį. Griežčiausia bausmė skirta 23 metų Jelizavetai Gadeikienei – 3 metai nelaisvės.

R.Karavajevas (kairėje), J.Gadeikienė ir E.Simenas kaltę prisipažino iš dalies.<br>G.Pilaičio nuotr.
R.Karavajevas (kairėje), J.Gadeikienė ir E.Simenas kaltę prisipažino iš dalies.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 1:14 PM

Incidentas praėjusių metų spalio 10-ąją apie 23 val. įsiplieskė Klaipėdoje, Taikos prospekte, šalia parduotuvės „Aibė“.

Dvi kompanijos susitiko aiškintis santykių, bet ramiai nepasikalbėjo – per muštynes buvo pralietas kraujas.

Už viešosios tvarkos pažeidimą ir trijų žmonių sužalojimą teisiami klaipėdiečiai 28 metų Romanas Karavajevas, 33 metų Edgaras Simenas ir J.Gadeikienė Klaipėdos apygardos teisme iš dalies pripažino savo kaltę.

Anksčiau penkis kartus už administracines pražangas bausta J.Gadeikienė išklausė pirmą nuosprendį. Trejų metų laisvės atėmimo bausmę ji turės atlikti Panevėžio moterų kalėjime.

R.Karavajevas į kalinimo įstaigą pasiųstas vieniems metams, o E.Simenas atsipirko švelnia bausme – 45 paromis administracinio arešto.

Abu vyrai jau buvo teisti už viešosios tvarkos pažeidimus, smurtavimą.

Įsiutino žinutės draugei?

R.Karavajevas teisme prisiminė, kad tą dieną su drauge Vitalija svečiavosi pas J.Gadeikienę.

Tuo metu Vitalijai ėmė rašinėti žinutes buvęs draugas, kvietė susitikti.

„Man toks bendravimas nepatiko, juk Vitalija – mano mergina. Jie siuntinėjo vienas kitą „ant trijų raidžių“. Nusprendžiau, kad reikia kur nors susitikti su tuo draugu ir pasikalbėti“, – pasakojo R.Karavajevas.

Vitalija su klaipėdiečiu Dmitrijumi Topčijenka kažkada susipažino klube, retkarčiais susisiekdavo žinutėmis. Daugiau niekas jų nesiejo.

„Jie nusprendė važiuoti pasikalbėti su Dima, nors aš neprašiau ko nors daryti. Jis manęs neįžeidinėjo. Trise išvažiavo, o aš likau“, – pasakojo liudyti į teismą iškviesta Vitalija. Ji matė, kaip J.Gadeikienė išeidama iš namų pasiėmė virtuvinį peilį.

Staiga pasipylė smūgiai

D.Topčijenka su dviem bičiuliais savo bute gėrė alkoholinius gėrimus. Sulaukęs skambučio jis pasakė, kad dabar turįs išeiti į lauką ir su kai kuo pasikalbėti.

Draugai nusprendė jį palydėti. „Kai jie trys atvažiavo taksi, ištiesiau ranką pasisveikinti, bet sulaukiau smūgio į veidą. Dar bandžiau su jais kalbėtis, bet pasipylė kiti smūgiai.

Mačiau, kaip vienas jų išsitraukė peilį“, – pasakojo D.Topčijenką atlydėjęs draugas Artūras Kielė, taip ir nesupratęs, už ką buvo sumuštas.

Vyras tikino, kad nė vienas iš jų kompanijos nebuvo pakėlęs rankos.

Pjovė ir grybus, ir žmogų

J.Gadeikienė aiškino, kad Vitalijai kažkas skambinėjo, o paskui mergina neva pasakiusi, jog ją grasinama sumušti. Todėl ir išvažiavo su draugais pasiaiškinti prie „Aibės“. Ten ją esą kažkas užpuolė, todėl ir išsitraukė peilį.

„Buvau grybauti, tas peiliukas liko kišenėje. Dūriau vieną kartą, ir viskas. Peiliukas tikrai nebuvo skirtas žmonėms pjauti“, – dėstė J.Gadeikienė.

Laivininkų mokykloje besimokantis R.Karavajevas irgi švaistėsi peiliu, išliejo pyktį ant žinutes draugei rašiusio Dmitrijaus – jam buvo sužalota galva.

Klaipėdietį Tomą Stradumską peiliu sunkiai sužalojusi J.Gadeikienė tvirtino jau atlyginusi nukentėjusiajam visą žalą, su juo susitaikiusi.

Auka tapo praeivis

Labiausiai nukentėjęs T.Stradumskas nepriklausė nei vienai, nei kitai grupei – pro šalį einantis vyras atsitiktinai susidūrė su agresyvia kompanija ir tapo peiliu mosikavusios J.Gadeikienės auka.

Po J.Gadeikienės išpuolio T.Stradumskas buvo nugabentas į ligoninę, čia jam nustatytas sunkus kūno sužalojimas – durtinė žaizda krūtinėje.

Policijos tyrėjai nesunkiai išsiaiškino, ką veikė kaltinamieji, – išpuolį užfiksavo „Aibės“ parduotuvėje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Teismas atmetė kaltinimą, kad smurtautojai šėlo neva apsvaigę nuo alkoholio arba kitokių kvaišalų, – visi buvo blaivutėliai.

3

Tiek metų kalėti nuteista klaipėdietė J.Gadeikienė, peiliu sunkiai sužalojusi žmogų, kurį matė pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.